Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pro tuto iteraci naší nekonečné série Sorbet jsme dostali sudy plné čisté višňové šťávy, kterou jsme načerpali do našeho lehkého berliner weisse, vytvořili rubínově červený džus / pivo. Lehká karbonace ovlivňuje její jemnou sladkost mísící se s osvěžujícím trpkostí tak, aby vše vyvrcholilo explozí višňové chuti.
Světlé svrchně kvašené pivo s velmi vysokou hořkostí a intenzivním aroma amerických odrůd chmele Summit, Centennial, Cascade a Citra. Naše IPA se výrazně liší od českých ležáků a představuje typické vlastnosti svého pivního druhu.
"Jste potřebovali uklidit ve skladu chmele, ne?" zeptal se jeden známej hospodskej, když jsme mu poprvé poslali nabídku na tohle pivo. A měl pravdu. ???? Od tý doby tenhle MultiHop vaříme pravidelně bez návaznosti na úklid ???? In Hop We Trust!
Na dobré desítce se ukáže, jestli to má sládek v ruce, o tom jsme přesvědčení. Naši desítku stavěl sládek Michael Neuwirth s jednoduchou myšlenkou: aby chutnala, jako když pijete pivo a přikusujete k němu pivní rohlík. Proto přidal i trochu sladu Biscuit. Jde o lehké, sladové a příjemně pitelné pivo s decentní chmelovou linkou.
Borůvky jsou esencí léta a v naší Smoothie řadě dezertních kyseláčů nemohly chybět. S kapkou citrónu???? jsou na sladkém, hutném a jemně kyselém základu opravdu mimořádné. Naší inspirací pro tento kyseláč byl perfektní Blueberry Lemon Cake????, který máme doma prostě rádi.
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali madagaskarskou vanilku.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
K vytvoření chuti tropického ovoce jsme u tohoto piva nepoužili převážně studené chmelení, nýbrž přímo mango. To jsme vložili do sametového a krémového těla, které je výsledkem přidání většího množství ovesných a pšeničných vloček ???? doplněných kapkou laktózy.
Čaj o páté na plzeňský způsob? Dejte si náš lehký Lemon Iced Tea se zeleným čajem, čerstvými citrony a spoustou šťavnaté Citry. Jedno z těch piv, po kterém občas zjistíte, že už je pět ráno.
Spojili jsme se s kluky z polského pivovaru Funky Fluid a tak naše Yummy se setkává s jejich Gelatem: a výsledkem jsou piva chutnající jako lokální dezerty. My jsme v Praze uvařili pivo inspirované polskou "Droźdżówkou" (druh sladkého koláče), která kombinuje dva druhy ovoce, které jsme nikdy předtím nepoužili: obrovskou dávku jahod a rebarboru (a trochu vanilky). A je to tady - hustá, růžovočervená tekutina plná ovoce a radosti!
Dominantní Talus přináší silné aroma citrusů, zejména grapefruitu, tropického ovoce a trochu dřeva a kokosu. Mosaic Cryo doplňuje kombinací tónů mandarinek, papáji a manga. To vše na krásně jemném juicy sladovém základu doplněném ovesnými vločkami. Uvařeno ve spolupráci s fashion brandem APEX.
Tohle pivo jsme navařili jako speciál pro letošní Velikonoce a mělo tak silnou odezvu u pijáků, že jsme se rozhodli zařadit jej do průběžného sortimentu pod značkou Nocturno. „Noční zastavení pijákovo“ je silné a přitom osvěžující svrchně kvašené pivo, hutné a přitom lehké. V chmelovém aromatu vynikají tóny jablek, které doplňuje sladký med, čerstvé švestky, citron a krémový karamel.
Znovu s celým světem oslavíme Pink Boots Day, den věnovaný všem ženám a nebinárním osobám v pivovarnictví. Pro tuhle příležitost používáme speciální Pink Boots blend chmelů s příjemným projevem květin, citrusů, tropického ovoce a peckovin. Tohle pivo vzniká pod taktem žen našeho pivovaru a vytvořily k němu i nový merch!