Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Super svěží lehký kyseláč se solí a líbivou ovocnou linkou ze sicilských červených pomerančů, které disponují obrovskou šťavnatostí a vyšší hořkostí. Tohle pivo vás svou čerstvou chutí a lehkou slaností navrátí do letních měsíců a prázdninové pohody.
Silnější, ale stále skvěle pitelná ipička, poctivě chmelená americkými a australskými chmely, které ji dodávají krásné aroma a chuť tropického ovoce. určitě vyzkoušejte, osvěží a zahřeje současně.
Bílý Hranostaj je velmi světlé až mléčné pivo. Používáme na něj pouze plzeňský a pšeničný slad, svrchní kvasnice a infuzní varní postup.
Hranostaje připravujeme tak, aby vynikl jeho výsledný, výrazně aromatický charakter. Hořkost ponecháváme na nižší hladině, jak je to pro pšeničná piva typické. Pro mírné chmelení jsme vybrali odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák.
Pivo barvy kaštanového jantaru s jemnou, bílou, krémovou pěnou. Vůně plná celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Jednou vypadla elektřina, jindy došla voda. A nakonec i trpělivost Ing. Františku Spalkovi. Počátkem minulého století správní radě pivovaru předložil odvážný projekt pěti objektů pro zajištění soběstačnosti v dodávkách elektřiny a vody. Jedním z nich byla také elektrocentrála, kde dnes sídlí Proud. A právě tady jsme na počest Ing. Spalka uvařili tenhle výroční ležák.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Pořádně hutný, krásně osvěžující a pitelný lehký kyseláč. Marakuja se stará o tropickou chuť, mango o strukturu a baná dodává další vrstvu chuti a příjemnou sladkost, která perfektně vyvažuje kyselost piva. Už se těšíme, až si jednu plechovku otevřeme někde na slunci!
Nejen pro muzikální nadšence máme v nabídce tuto stylovku. Ostré, čisté, se zvýšeným účinkem citrusových riffů, které dodávají pivu šťávu a místo ve středu pozornosti.
Karbaník 10° klasická česká desítka výrazné hořkosti a plné chuti, pro zahnání věčné žízně. Pivo, které udrží vaši mysl nezkalenou až do dlouhého rána. Vyrovnanou chuť a vůni dodává Žatecký poloraný červeňák, který si sami vybíráme přímo u pěstitele. Pivo, která vám přinese dobrou kartu!
Dřevo je Doppelbock dozrávaný s páleným americkým dubem. Dub předtím nebyl v kontaktu s žádným jiným alkoholem, přesto dodal pivu výrazné tóny bourbonu a vanilky. Dřevo je 19°, příjemně karamelový s jemným řízem a velmi plnou chutí, naprosto ideální k chladným zimním večerům.
Piva s bílými hrozny moc často do světa nepouštíme. Blanc je vymazlený dlouhýma rokama strávenými v sudu. Část z nich na jemných kalech z hroznů. Při napití na vás dýchne krása mikulovských vinohradů. Je to pivo, které došlo tak daleko na pomyslnou hranici vína, jak to jenom šlo. Lahodně vinné, sluší mu velmi jemné perlení.