Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Super lehká, krásně prokvašená IPA chmelená trojicí chmelů Galaxy, Citra a Columbus, které pivu propůjčují vyladěnou chuť citrusů a pryskyřice společně s hořkostí, která ještě více podtrhuje obrovskou pitelnost.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Naše desítka má jasně zlatou barvu a hustou pěnu. V chuti je patrná vyšší ale jemná hořkost doplněná o lehké tóny citrusů, což je způsobeno dochmelením českou odrůdou chmele Kazbek.
Toto je náš tradiční ležák, vařený s vysokým množstvím nesladového ječmene, aby se dosáhlo plnějšího těla u piva. Mnoho týdnů ležel na jemném francouzském dubu, který přidal k bylinnému aroma chmele Saaz Special náznak toastové praženosti a jeho rafinovanou hořkost doplnil jemným dřevitým aroma. Skutečná nadčasová klasika, kterou si můžete užít jakýkoli den v jakémkoli století. Tak co třeba dneska?
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.
Pro únorové popíjení s čistou hlavou jsme si pro vás připravili novou verzi našeho nealka. Tentokrát ve formě klasičtější IPA opřené o hořkost a chmelový profil klasičtějších amerických odrůd chmele. V Drink and Stay Sober tak ochutnáte příjemný citrusový charakter chmelů Simcoe a Eldorado.
Tohle pivo je naším pokusem přivábit zpátky teplé počasí: zima už nám leze krkem, proto jsme si uvařili zatím nejexotičtější Yummy. Náš multivitamínový džus s trochou hřejivého alkoholu (než se to slunce vrátí) je spojením marakuji s růžovou guavou a trochou broskví, což ještě podtrhuje mexická vanilka. Finální výsledek je přímo definicí léta ve sklenici, která by se neztratila ani na stole se snídaní. Ne že bychom něco naznačovali, jenom informujeme.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Pivo, které vás zavede do barevného světa plného chutí a vůní, se kterými jste se dosud nesetkali. Použití laktózy umožnilo přesně znovu vytvořit plné chutě a vůně použitých přísad. V popředí rozhodně znatelný banán doprovázený extrémně aromatickými přísadami arašídového másla a také marshmallow. To vše vytváří velmi osvěžující a komplexní složení.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.