Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Vynikající. Jen neumím pivo jasně zařadit, má prvky klasického polotmavého ležáku, jemného Red Ale, dokonce i "Vídeňáku". Jedno z nejzajímavějších piv, které jsem doposud pil.
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Kyseláč inspirovaný pivem Future Sunshine z pivovaru Pressure Drop Brewing, které jsme ochutnali v Anglii. Jedná se o silnější patnáctku stylu Sour Fruited Ale s 6% alkoholu. Kouzlili jsme s tropickým ovocem – broskví, ananasem, passion fruitem ve formě pyré a laktózou. Sunshine voní a chutná jako bezstarostné léto, válení se na dece, dovolenkové lásky, horký písek a šumící oceán, prostě všechno to, co nám v zimě tolik chybí.
Co se stane, když skloubíte polotmavý ležák a čokoládové Habaňero? To vám řekne naše Chilli Jane. Dostanete ležák s jemnými čokoládovými tóny a lehkou pálivostí chilli při polknutí.