Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Eliška Rejčka byla královnou a manželkou Václava II, který ji město Poličku věnoval. Pivo téhož názvu má charakteristickou vyšší plnost a hořkost. Eliška pro vás zraje minimálně 3 měsíce v našich ležáckých sklepích tak, aby vznikl vytříbený celkový požitek. K dostání na Velikonoce a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Eliška Rejčka byla královnou a manželkou Václava II, který ji město Poličku věnoval. Pivo téhož názvu má charakteristickou vyšší plnost a hořkost. Eliška pro vás zraje minimálně 3 měsíce v našich ležáckých sklepích tak, aby vznikl vytříbený celkový požitek. K dostání na Velikonoce a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva
Tmavě hnědá barva s béžovou kvalitní pěnou. Ve vůni je cítit alkohol, přírodní cukr, karamel a jakoby vlašské ořechy. V chuti se navíc objevuje sušené ovoce a celý profil piva je velmi příjemně vyvážený a pivo je spíše sladší, i když se sem tam objeví i jemná hořkost. Zkuste sami, jakými chutěmi vás toto pivo ohromí.
Pivo vařené ve spolupráci s pivovarem 90 BPM Brewing Co. z Dijonu a Wild Creatures Brewery. Blendovat wild ale s barelovaným saisonem byla výzva. Ale myslím, že ještě větší výzva byla pro grafika transformovat ledního medvěda v naše typické žudro... A výsledek je boží! Krásně suchá chuť s vysokou pitelností.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Blackcurrant Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím černého rybízu, který dává pivu nejen krásnou červenofialovou barvu, ale zejména výraznou kyselou, květinovou a lehce zemitou chuť.
Tento sváteční kokosový porter je imperiálně silný, bohatý a krémový. Jako nezbytný přídavek, který navizuje chuť vánočního cukroví, je zde přidána vanilka a kokos.
Navazujeme na naši jarní BMW APA Callista & Solero. Tentokrát jsme dali vyniknout čistě chmelu Callista. Callista dodává pivu tóny meruněk, malin i citrusů, kombinace sladů zase nádhernou barvu světlého jantaru.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Černý rybíz je prostě skvělé ovoce. Sladké, výrazně kyselé a velmi aromatické. Výborně se hodí do krémově sladkého a příjemně kyselého základu, který používáme na naší smoothie řadu piv. Tentokrát jsme přidali na kyselosti a lehce jsme ubrali na stupňovitosti a alkoholu, aby byl tento kyseláč osvěžující i na parné léto. Pro dotvoření vůně jsme přidali madagaskarskou vanilku a pro hutnost trochu pomerančového pyré.
I-P-A-VERSUM 012. Máte rádi zakalená piva i pořádnou hořkost? Máme pro vás řešení. Helix Nebula spojuje to nejvýraznější ze západního a východního pobřeží USA. Jemné, krémové tělo s hustým zákalem a zároveň pryskyřičnou hořkostí klasických chmelů ze zlaté doby IPA revoluce na pobřeží Pacifiku. Chmely Chinook, Citra, Amarillo a Simcoe společně dodaly aroma plné pomerančové kůry, limety, kandovaného ananasu a notnou dávku borovicového lesa. Po napití potěší asertivní hořkost, která však rychle mizí, ať si můžete dopřát další lok.
Speciální spodně kvašené pivo uvařené ze čtyř druhů sladu, chmelené českými odrůdami Harmonie a Žatecký poloraný červeňák. Díky vyšší plnosti a obsahu alkoholu je ideálním společníkem pro dlouhé zimní večery. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Spoluprácí polských pivovarů Nepomucen a Nook vzniklo Hopollo, jde onealko IPA, poctivě nachmelená polskými odrůdami Amora Preta, Vermelho, Książęcy a Marynka, díky nimž má i bez alkoholu výrazné aroma a chuť.