Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
OPICE SLAVÍ 6 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili něco silnějšího: tmavé pivo ve stylu Baltic Porter s přídavkem kokosu o síle 20% EPM. Pro výrobu tohoto piva se používá kombinace karamelových a čokoládových sladů, je spodně kvašené a leželo 6 týdnů. V pivu dominuje aroma tmavých sladů s nádechem čokolády, karamelu, trošku kávy. Do ležení se ještě přidával opražený strouhaný kokos. Tak na zdraví!!!
„Cider z jablek. Nic víc.“ Jedenáctka je naše vlajková loď – charakterem nejpřístupnější varianta pro každého fanouška ciderů. Je polosuchá a jemnější. Obsah alkoholu je 4,5%.
Kamenická IPA 15 je svrchně kvašené pivo vařené ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Citra a Mosaic. Vyznačuje se tmavě zlatou barvou, ovocně-citrusovou vůní, která je výrazná i v chuti a vyšší hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.
Hutný moderní světlý ležák, který je díky štědrému chmelení aromatickou německou odrůdou chmele Hallertau Spalter opravdu nevšedně intenzivní. Skvělé doplnění ke všem tučným českým svátečním jídlům.
Jeden rok v sudu po červeném víně, bio špalda v sypání, přídavek pampeliškových květů z louky u pivovaru. Hluboce prokvašené, navinulé, aroma květů a dlouhá nahořklá linka v závěru.
Vynikající. Jen neumím pivo jasně zařadit, má prvky klasického polotmavého ležáku, jemného Red Ale, dokonce i "Vídeňáku". Jedno z nejzajímavějších piv, které jsem doposud pil.
V žateckém minipivovaru Pioneer Beer mají v prodeji FATBIKE. Robustní West Coast IPA s intenzivní hořkostí, dobře zakomponovanou do sladového těla. V hořkosti převládá charakterem grepu a pryskyřic, díky americké chmelové klasice SIMCOE. Australský chmel ECLIPSE spolu s pořádnou dávkou chmele MOSAIC na studené chmelení přináší ve vůni svěží linku citrusové kůry, mandarinek a jehličí.
Světlá desítka. Naši sládci ji milují, naši štamgasti si ji žádají. Tahle netradiční desítka se zahraničními chmely má něco do sebe. Tělo je na desítku hezky plné. říz je akorát a chuť je prostě výborná.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.