Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Silnější svrchně kvašené pivo, které vaří pivovar Permon přes zimní období. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované. Složení: 2 druhy sladu a 3 druhy amerických chmelů.
Dodavatel: Pivovar Permon
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Uvařili jsme pivo, které vám dá na frak a nebudete vědět, čí jste. Chmel Galaxy a Cashmere jsou v tomto pivu nekompromisně citrusové, ananasové a s pěkně hořkým dojezdem. Základ je nesmírně pitelný, suchý a nechá naplno vyniknout chmelové ráně, kterou vám křeček uštědří mezi oči.
Lehčí nefiltrovaný světlý ležák, za studena chmelený a příjemně hořký. Specifickou přísadou, která dává tomuto pivu charakteristickou svěží chuť a vůni, je nová česká odrůda chmele Kazbek.
Motueka je elegantní novozélandská odrůda chmele se specifickým charakterem čerstvě rozdrcených limetek. Tu jsme nyní použili v naší sérii lehoučkých, ale bohatě chmelených ejlů Veni Vidi. Ochutnejte!
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Naše desítka má jasně zlatou barvu a hustou pěnu. V chuti je patrná vyšší ale jemná hořkost doplněná o lehké tóny citrusů, což je způsobeno dochmelením českou odrůdou chmele Kazbek.
Černý jako irská noc. Intenzivní a jemný zároveň. Tento stout vás ovane tóny hořké čokolády a praženého obilí. Pěna je hustá, béžová. Chuť je plná s bohatým dozníváním.
India Pale Ale je svrchně kvašený speciál. V chuti s výraznou chmelovou hořkostí a intenzivním aroma. Jeho původ sahá do historie Britského impéria, do doby rozkvětu koloniální Indie.
Jde o slabou příjemnou, světlou třináctku stylu I.P.A. Nosným sladem je světlý žitný ze sladovny Weyermann. Na rozdíl od přímočarých citrusových IP je tato rafinovaně „dozdobena“ i chmely s bylinným a borovicovým aroma. Žitný slad dodává výraznou chlebovou plnost a vyšší zákal.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity Mosaic a Sabro, Sabro je nová aromatická odrůda amerického chmele.
Osvěží tělo i ducha, jako když v horkém dni otevřete dveře kostela. Z proudu chutí a vůní vám až naskočí husina, ale nehřešíte. Pro všechno, co se dnes chystáte podniknout, máte čistou mysl i tělo.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
V našem dalším pivu z horské série jsme vyzkoušeli novinku od @yakimachief – blend kryogenicky zmražených chmelů Cryo Pop. Dali jsme ho dohromady s trochou Citry a výsledkem je silné aroma i chuť manga, broskví a ananas.
Váš tatínek není mrtvý, jenom spí! Nesrazila ho má drtící pěst, ale zmohl ho zálesácký Pale Ale /ZAPA/ s příchutí divokého západu a tóny mandarinek. PCh!
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.