Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Tak konečně naskakujeme i my na tenhle vlak, který pojí bohaté studené chmelení moderními chmely, příjemnou hořkost a lehké vysoce prokvašené tělo, vytvořené přidáním rýže a kvašením ležákovými kvasnicemi za vyšší teploty. Ochutnejte tenhle moderní styl s kombinací chmelů Sládek, Cryo Pop, Citra, El Dorado a Simcoe Cryo.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Duchesse Cherry je směs 1 a 2 let staré Duchesse de Bourgogne s místními višněmi přidávanými do zrajícího piva. Sladový nápoj zraje v dubových sudech a s využitím celých třešní z oblasti Limburg v Belgii, na rozdíl od třešňového sirupu, který se někdy používá při výrobě třešňového piva, Duchesse Cherry skutečně dostojí svému jménu.
Světlý spodně kvašený speciál je pivo vařené na měsíc duben, abyste měli čím odměnit koledníky za vyšupání. V Hody hody doprovody se krásně doplňuje kořenitost a peprnost Žateckého poloraného červeňáku a jemnost se sladší ovocitostí chmele Harmonie. Příjemně hořký, úžasně pitelný světlý speciál.
St. Louis Premium Framboise je tmavě červené belgické pivo z pivovaru Van Honsebrouck s růžovou pěnou a příchutí malin. Díky ovocnému charakteru, je to pivo, které láká jak mladé (dívky), tak i ty starší.
Svatomartinský speciál vaříme pouze jednou do roka a to na svatého Martina v listopadu. Chmel je zde použitý Kazbek, který patří mezi mé oblíbené české chmely a druhý je Vital, který byl původně šlechtěný pro farmaceutické a biomediciální účely (mají vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu - látky, které vysoce prospívají zdraví člověka). Toto pivo je nejen výborné, ale zdraví prospěšné.
Svrchně kvašené silné pivo, s velmi jemnou hořkostí a chutí po kávě a hrozinkách. Je to černé pivo s velmi bohatou krémovou pěnou. Původ tohoto piva sahá do staré Anglie, kde vznikl z jiného černého piva - Portera. Asi nejznámějším představitelem tohoto piva je Guinness.
Obrovské množství mangového pyré jde do dalšího jediného ovocného piva z pivovaru Hopito . V tomto kalném Sour Ale najdeme především mangové pyré, ječné a pšeničné slady, ovesné vločky, laktózu, kvasinky a bakterie Lactobacillus Plantarum. Osvěžující záležitost pro každé roční období!
Pro zimní i sváteční dny se z řemeslných piv z Lobče nejlépe hodí náš nový ležák Zázvorák. Limitovaná zimní dvouvárka - tuplák oblíbeného lobečského ležáku byla ochucena devíti kilogramy odšťavněného čerstvého zázvoru. Žádný cukr, nic kyselého, jen klasická jedenáctka z Lobče a trocha voňavého hřejivého zázvoru.
Lobeč Zázvorák 11° Tradiční spodně kvašené pivo plzeňského typu. Světlé pivo, vařené ze světlého sladu z mšenské sladovny. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem a do hotového piva přidáváme šťavu z čerstvého zázvoru. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali kávu od Rusty Nails Coffee Roasters.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
Už jste měli IPA s pomerančem, sour s kiwi i göse s malinou? A co takhle britský ejl se švestkou? Plné tělo tohohle polotmavého angličana doplňuje typicky britský kořenitě-zemitý chmel a šmrnc mu dodávají ovocné tóny čerstvých švestek.
V chuti i vůni výrazné tropické plody a pryskyřičnost. Hotline je klasická hořká west coast ipa zlatavé barvy s vyváženým sladovým tělem. O výraznější hořkost se postarali americké chmeli, které pivu dodávají i příjemné aroma zralých peckových plodů, citrusů a pryskyřice. Na svoji sílu je extrémně pitelné.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním. V krásném pětilitrovém balení v soudku.