Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Sytě zelené a zářící jako radioaktivní odpad. Taková je čerstvá Pretty, nabitá obrovským množstvím kiwi pyré a pražených pistácií. Sklo sice neroztaví, ale snadno se zakousne do vašich chuťových buněk!
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Sytě zelené a zářící jako radioaktivní odpad. Taková je čerstvá Pretty, nabitá obrovským množstvím kiwi pyré a pražených pistácií. Sklo sice neroztaví, ale snadno se zakousne do vašich chuťových buněk!
Naše Blondýna je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond! Lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro horké letní večery, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte tedy, že jedna vám určitě stačit nebude!
St-Louis Premium Kriek je kriekenbier neboli třešňové pivo vyrobené na lambickém základě. Čtvrtina St-Louis Premium Kriek je šťáva z oblacinských třešní, které byly po dobu šesti měsíců ponořené do gueuze. Má také menší podíl St-Louis Kriek Fond Tradition. Toto pivo je žízní s nízkým obsahem alkoholu a v nose ohromně sladkou vůní třešní. Je velmi ovocná s náznakem kyselosti a lehkých doteků mandlí pocházejících z třešní.
První IPA uvařená v pivovaru Matuška kombinuje české a americké chmele. Druh IPA pochází z 19.století z Anglie. IPA byla společností East India Company exportována do Indie, kde měla Anglie své kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teplém prostředí, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro našeho Raptora jsme použili směs surovin českých, anglických a amerických s použitím našeho varního postupu.
Moc nás baví vařit ležáky, proto pořád vymyšlíme nové způsoby, jak přiblížit tradiční pivo plzeňského typu i milovníkům moderních stylů. Co ho udělat zase o něco sušší a hořčejší? To si žádá extra dávku chmele za studena! Díky historickému dekokčnímu způsobu rmutování, nejkvalitnejšímu humnovému sladu a 100% lokálnímu chmelu Saaz Special tohle pivo osloví fanoušky klasiky i chmeloužrouty, ale hlavně každého, kdo hledá osvěžující, pitelné pivo, které bude bavit krýgl za krýglem.
Svrchně kvašené pivo stylu American Pale Ale. Zlatavá barva, příjemná plnost, osvěžující hořkost a aroma květin, ovoce a citrusů po amerických chmelech Cascade, Amarillo a Mosaic.
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Dárkové balení dvou výborných ležáků z pivovaru Cvikov. V balení jsou dva kusy, a to Klíč 12°a Výroční ležák 14°vše krásně zabaleno v krabici přímo z Cvikova s vlastním brandem. Krásný dárek nejen na Vánoce.
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.
V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv. Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Co se stane, když skloubíte polotmavý ležák a čokoládové Habaňero? To vám řekne naše Chilli Jane. Dostanete ležák s jemnými čokoládovými tóny a lehkou pálivostí chilli při polknutí.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Silný tmavý "ejl" s vanilkou, macerovanou v karibském rumu a promytou výběrovou kávou z Etiopie hned ze 4 pražských pražíren (Rusty Nails, Candycane, Alf&Bet a Respekt Coffee), kterou jsme použili v teplém i studeném procesu výroby. Výsledkem je tmavý silák s vůní hořké čokolády, melasy, cedrového dřeva, středně plným tělem a dozníváním lesního ovoce.