Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Green Buddy je voňavá Session IPA s chmelem Galaxy a chmelovým blendem Cryo Pop. A jak jsme docílili zelené barvy? Přidáním špetky modré spiruliny, což je přírodní a zdraví prospěšná látka, která bývá často označována jako superpotravina.
Dodavatel: Pivovar Stern
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Green Buddy je voňavá Session IPA s chmelem Galaxy a chmelovým blendem Cryo Pop. A jak jsme docílili zelené barvy? Přidáním špetky modré spiruliny, což je přírodní a zdraví prospěšná látka, která bývá často označována jako superpotravina.
Ano, je to Gose Chuť zralého, sladkého a přece trochu nakyslého kiwi a jemnou kyselost bio limetek podtrhuje právě přidaná himalájská sůl. Limetky dodávají pivu také nádhernou vůni. To prostě chceš. Na zdraví!
Pivní styl Session IPA představuje lehčí pitelnější verzi stylu IPA s 4,7% alkoholu. Pivu dominuje ovocně chmelové aroma, chuť je spíše suchá a hořká v doznívání. K chmelení byly použity americké odrůdy Simcoe a Mosaic, Mosaic v CRYO formě (vymražený, zakoncentrovaný chmel). Ideální letní IPA ????
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
Solaris je v základu belgický witbier, pšeničné pivo s koriandrem, pomerančovou a v našem případě i citrónovou kůrou. Po primární fermentaci jsme do piva přidali ještě studené chmelení, konkrétně moderní americké odrůdy Talus, Strata a Citra. Výsledkem je pěkně chmelené, svěží a dobře pitelné pivo.
Spodně kvašené silné pivo. Stejně jako parník Vltava, i k nam na výčep z ležáckých tanků připlul tento pivní speciál. Plnost a měděnou barvu doplňuje jemná chmelová hořkost, typická pro Žatecký chmel. Jedná se o novou odrůdu SAAZ comfort z Chmelařského institutu v Žatci. Použité slady plzeňský a mnichovský ze sladovny Kounice.
Příchozí jaro nás inspirovalo k uvaření dalšího piva, které jsme nazvali jak jinak než JARNÍ. Jedná se o lehký 12° Pale Ale s nízkou hořkostí, zjemněný nesladovanou pšenicí a ovesnými vločkami. Chmeleno aromatickými chmely Cashmere, Azacca, Sabro a Ella. Tohle pivko by mělo zapadnout do skupiny sezónních speciálů, kde jsou už Letní den a Babí léto.
Nová várka hořkého a neuvěřitelně pitného západního pobřeží IPA s chmelem Motueka, Citra cry a Columbus. V chuti můžete cítit hlavně citrusové plody (grapefruit, pomelo), angrešt a tropické ovoce.
Zima 2020 je s 30° Plato naše dosud nejsilnější pivo podle stupňovitosti. Toto monstrum jsme vařili jen ze sladu, bez přidaných cukrů. Extra hustému jantarovému tělu dominují ovocné estery dvou různých kmenů kvasinek. Přidali jsme ještě velkorysé množství kakaových bobů, abychom povznesli toto partnerství sladkých a hořkých chutí na vyšší level. Výsledek se nejen skvěle hodí k dezertům - ale je to také dezert sám o sobě. Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
V létě osvěží, v zimě pohladí. Je jemné, ale obsah alkoholu je 4,4 %, tak ať vás neskolí. Grep vznikl živelně a kreativně z jednoho ze staroholandských receptů. Základ byl vyráběn v Holandsku od roku 1840. Stejně jako u původní receptury je Švihovský grep vařen z chmelu a bylin, ale s přidáním grepu.