Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Spodně kvašený březnový speciál z pivovaru Červený Vlk.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
Klasický český ležák. Naladili jsme ho tak, jak Vám nejvíc chutná: plný, hořký nefiltr nepaster vařený na dva rmuty z rukou skutečného mistra. A samozřejmě prémiový! Tady je svět opravdu v pořádku.
Dodavatel: MadCat
Tento kyseláč je jedinečný tím, že jsme v něm kromě klasického způsobu kyselení použili také kefírové kultury, které pivu dodaly jemnou jogurtovost. V kombinaci s meruňkami se jedná o velmi zajímavé pivo, které je díky kyselosti velmi osvěžující.
Letos jsme pro Vás do Dárečku zabalili docela netradiční ležák. V sypání jsou kromě plzeňského sladu, zastoupeny i ovesné vločky, a spousta pšenice ve sladované i nesladované formě. Okořeněný je pomerančovou kůrou, kardamomem, a kopou moderních chmelů Superdelic, Bru-1 a Hallertau Blanc.
Dodavatel: Pivovar Mazák
Austrálii a Nový Zéland nespojuje jen jižní Pacifik. V obou zemích se také pěstuje fantastický chmel. K našemu oblíbenému Galaxy jsme tentokrát přidali novozélandský chmel Taiheke a výsledek našeho snažení můžete ochutnat v této lahvi.
Dodavatel: Pivovar Raven
Už jsme uvařili Sorbet s asi deseti různými druhy ovoce a mysleli jsme si, že už toho není moc k vyzkoušení – dokud jsme si neuvědomili, že musíme použít nektarinky! Jejich jemná sladkost zamíchaná do našeho Sour Ale je příjemně vyvážena osvěžující kyselostí a celý zážitek rozjasňuje jejich prosluněná barva.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Tříkrálový speciál, spodně kvašený, silný, nefiltrován, nepasterován.
Pro fanoušky lehkých pražených piv dle vzorů z Irska jsme si na letošní podzim připravili náš první Irish Dry Stout. Vysoká pitelnost, krémové tělo a dominantní chuť pražených kávových sladů budou skvělými partnery pro podzimní večery.
Osvěží tělo i ducha, jako když v horkém dni otevřete dveře kostela. Z proudu chutí a vůní vám až naskočí husina, ale nehřešíte. Pro všechno, co se dnes chystáte podniknout, máte čistou mysl i tělo.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Dodavatel: Pivovar Clock
Lehký ALE světlé zlatavé barvy s výrazně osvěžující hořkostí díky českému chmelu Premiant a kořenu pampelišky. Americké chmely a citronová tráva dodávají ALE Pampelišce příjemnou citrusovou vůni.
ALE Pampeliška výborně chutná s kouskem limetky. Jestli jste dosud marně hledali lehké pivo s výraznou chutí, už jste ho našli. Vychutnejte si ALE Pampelišku s jen 3,9 % alkoholu.
Proud Cotel Stout je tmavé, silně svrchně kvašené pivo, nefiltrované. Je to temná síla nahromaděná v každém malém zrnu. Napijete se a ucítíte energii ohně ukrytou ve sladu během jeho pražení a energii, kterou načerpal ječmen a chmel ze slunce a půdy.
Svrchně kvašené pivo původem z britských ostrovů, plné chuti s výraznými ovocnými tóny.
Náš Kocour PALE ALE je díky použití amerického chmele zástupcem americké odnože kategorie ALE. Je nefiltrované a nepasterované proto případný zákal není závadou.
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Chuťová varianta ROMANTIC je pro všechny romantické duše. Vyniká bohatými ovocnými tóny s lehkou hřejivostí zázvoru doplněnou vyváženou sladkostí.
Dodavatel: Gingerrr
Další pivo z naší Single Hop série, ve které poznáváme vlastnosti jednotlivých odrůd chmele na základě jednoho zažitého receptu. Tentokrát jsme zvolili celkem novou německou odrůdu Ariana, která se pyšní ovocným aromatem s nádechem grapefruitu, angreštu, citrusů a rybízu.