Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Osvěžujících 50 % piva a 50 % citronové limonády
Dodavatel: Kocour pivovar Varnsdorf
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Tmavý Lužický porter s lahodnou příchutí třešní.
Dodavatel: Kocour pivovar Varnsdorf
Kamenická IPA 15 je svrchně kvašené pivo vařené ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Citra a Mosaic. Vyznačuje se tmavě zlatou barvou, ovocně-citrusovou vůní, která je výrazná i v chuti a vyšší hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované
K várce tohoto piva jsme použili kvasnice Tropicale Yeast Blend (WLP 077), které v pivu zvýrazňují chmelové aroma. Díky tomu chmely Citra a Mosaic velmi vynikají a pivo tak má krásné aroma citrusů a tropického ovoce. Další výhodou těchto kvasnic je to, že pivo dělají mnohem sametovější, je tak jedna radost se ho napít.
Další z našich limitek jsou venku. ✌????Borůvkový weizendoppelbock pro milovníky pšenice ????
Tahle verze Signaty, piva s 300 gramy lokálních broskví na litr, si poležela dlouhé 2 roky v sudech po bourbonu, kde si díky působení divokých kvasinek brettanomyces získala bohatou komplexní chuť, kterou krásně doplňují kvality bourbonu.
Dodavatel: Pivovar Clock
Černý rybíz je prostě skvělé ovoce. Sladké, výrazně kyselé a velmi aromatické. Výborně se hodí do krémově sladkého a příjemně kyselého základu, který používáme na naší smoothie řadu piv. Tentokrát jsme přidali na kyselosti a lehce jsme ubrali na stupňovitosti a alkoholu, aby byl tento kyseláč osvěžující i na parné léto. Pro dotvoření vůně jsme přidali madagaskarskou vanilku a pro hutnost trochu pomerančového pyré.
Tento jantarový speciál zaručuje jedinečný zážitek. Vyniká sytou barvou, vyšší hořkostí s kořeněným charakterem a příjemným chmelovým dozníváním.
Dodavatel: Měšťanský pivovar Kojetín
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
Skvělé chmelové kombo Azacca-Citra-Cascade-Simcoe dodává tomuto nálevu příjemnou aromatickou hořkost. Barva zamlžená slonová kost
Zakalená, světlá barva, typická pro pivní styl New England IPA v odlehčené verzi. Hořkost i říz nižší, bohatě chmeleno za studena novým chmelem Strata a výrazným Sabrem s vůní kokosu, máty a tropického ovoce
Uvařili jsme mrkvový salát! Tak trochu bláznivý kyseláč, ale vůbec nepochybujeme, že vám bude chutnat. Nečekaná kombinace mrkve a ananasu přináší nejen úžasnou barvu, vůni a chuť, ale také dávku zdraví prospěšného bromelinu a beta-karotenu.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Jako v posledních několika letech, i letos jsme uvařili Saison, letos však ležel v tanku přes jeden měsíc na dubových deskách. Pivo si zachovává svůj belgický charakter, ten je navíc doplněn o dřevité a borovicové tóny. Letošní verze je navíc oproti minulým silnější a má 13% E.P.M.
Chmelovej džus v plechovce! Jedna z našich prvních a nejoblíbenějších New England IPA. NEIPA s citronovou trávou, nabušená chmely Citra a Amarillo.
Dodavatel: Axiom Brewery
Irský stout – funerální speciál, hutně černé pivo s tóny kakaa a praženého sladu. Bůh nám, hříšníkům, buď milostiv!
Pivo Wet Hop vychází z naší Světlé 13-ky, kdy byl do piva přidán čerstvý hlávkový žatecký chmel. Chmel jsme použili jak při chmelovaru, tak při whirlpoolu i při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat. Jeden z prvních pivovarů, který s tímto druhem piv přišel na trh, byla Sierra Nevada.