Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Znovu s celým světem oslavíme Pink Boots Day, den věnovaný všem ženám a nebinárním osobám v pivovarnictví. Pro tuhle příležitost používáme speciální Pink Boots blend chmelů s příjemným projevem květin, citrusů, tropického ovoce a peckovin. Tohle pivo vzniká pod taktem žen našeho pivovaru a vytvořily k němu i nový merch!
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pořádná plná NEIPA s tím nejvíc dank chmelem, jaký jsme mohli najít. Rádi začínáme rok chmelenými pivy a konfrontujeme nové a staré přístupy k vaření IPA. Capulin je název pro malebnou sopku v Novém Mexiku, kde ještě před několika lety divoce rostl náš nový oblíbený chmel Zappa. Hustý a krémově jemný zakalený základ podporuje komplexní aroma zralé papáji, lesních plodů, tabáku a konopí. A že nevíte, co je to dank? To vlastně úplně přesně nikdo, ale takhle nějak si oblíbený termín na popis omaných vůní zakázaných bylin vykládáme my.
The Green Killer IPA (India Pale Ale) je dobře chmelené pivo s poměrně vysokým hodnocením na stupnici hořkosti. Mezi jeho silné vůně patří doteky citrusů a koření. V poměrně suchém závěru se slad dostane do popředí krásně.
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????
Barva tohoto imperiálního kousku opravdu černě černá s krémovou pěnou s příjemnou sladovo-oříškovou vůni. Při prvním napití zachytíte drsnější pohlazení čokoládovooříškovým pocitem, který ale následně krásně zjemní a díky prokvašení se velmi hezky pije na svojí stupňovitost.
Víte co dělá Sněhurka v létě? Vaří u nás pivo! Konkrétně ve stylu White IPA spojující to nejlepší z osvěžující chuti pšeničného piva a příjemné hořkosti stylu IPA. Grepová vůně, šťavnatě nahořklé pomelo v chuti a lehké tělo. Žízeň hasí nadmíru spolehlivě. Potvrzeno šesti ze sedmi trpaslíků.
Co se stane, když skloubíte polotmavý ležák a čokoládové Habaňero? To vám řekne naše Chilli Jane. Dostanete ležák s jemnými čokoládovými tóny a lehkou pálivostí chilli při polknutí.
Lehce kousavá hořkost, suché tělo a perfektní aroma jahod a broskví díky experimentálnímu chmelu HBC 630. Ješte by to chtělo mít možnost pít tuhle single-hop West Coast IPA někde na horách
Absolutní novinka našeho pivovaru. Sestava jednich z nejvíce aromatických chmelů, hromada ovesných vloček, hromada pšeničného sladu a trochu laktózy jsme použili pro dosažení krémové chuti, příjemného aroma, ale vše s důrazem na zachování výborné „pitelnosti“.
Polotmavý prémiový ležák konzervativního ražení – velikonoční speciál, který jsme po mimořádně kladných ohlasech zavedli do stálé nabídky. U Boha není nic nemožné!
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.