Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
PRO TENTO VELMI SPECIFICKÝ TYP PIVA JSME K PROCESU DOZRÁVÁNÍ VYBRALI SUDY PO RUMU. PŮVODNĚ V TĚCHTO SUDECH BYL BOURBON Z AMERICKÝCH DESTILÉREK, ODKUD SUDY PUTOVALY NA JAMAJKU, KDE V NICH SKORO 16 LET LEŽEL RUM. TMAVÝ BALTIC PORTER V SUDECH ZÍSKÁVÁ VÝRAZNÉ AROMA TYPICKÉ PRO RUM DOPLNĚNÉ JEMNOU VANILKOU.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
PRO TENTO VELMI SPECIFICKÝ TYP PIVA JSME K PROCESU DOZRÁVÁNÍ VYBRALI SUDY PO RUMU. PŮVODNĚ V TĚCHTO SUDECH BYL BOURBON Z AMERICKÝCH DESTILÉREK, ODKUD SUDY PUTOVALY NA JAMAJKU, KDE V NICH SKORO 16 LET LEŽEL RUM. TMAVÝ BALTIC PORTER V SUDECH ZÍSKÁVÁ VÝRAZNÉ AROMA TYPICKÉ PRO RUM DOPLNĚNÉ JEMNOU VANILKOU.
Silný stout je velká dobrota. A uvařit ho je zážitek. Chce to dobrý nápad, fůru sladu, hodně trpělivosti a nejlíp i kamarády na varně, když už vám trpělivost dochází. Dobře, že se nás u toho sešlo víc, byla to opravdu DLOUHÁ NOC. Ideální pivko pro pomalé pití v příjemné společnosti.
Tomuto jasně červenému pivu z lesních plodů dominují stovky kilogramů černého rybízu, malin a brusinek, které vytvářejí ovocnou symfonii osvěžení. Sladká a kyselá chuť jdou ruku v ruce s hladkým sladovým základem, který do vaší zimy jistě přinese více léta.
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.
Dejte si rande s Královnou! Je nádherně voňavá po nejčerstějších australských chmelech, v chuti má krásné tóny tropického ovoce, citrusů a broskví. Šťavnatá a hezky hutná a pořádně silná.
Toto pivo jsme uvařili společně ze zástupci Armády ČR ke Dni válečných veteránů, který se slaví 11. listopadu. Uvařením tohoto piva jsme se rozhodli pomoci fondu veteránů, a tak z každého prodaného litru poputuje 5 Kč na podporu tohoto fondu. Pivo samotné je britského rázu, jedná se o svrchně kvašený Best Bitter, ve kterém jsme použili britský slad a britské chmely Golding a Challenger. Veterán je tak plné pivo s menším řízem a jemným chmelovým aroma.
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.
Zlatá barva a nižší bílá pěna, pivo čiré. Aroma zralých broskví, manga a papáji. Středně plné sladové tělo s výraznou kyselinkou a chutí peckovitého ovoce. Doznívání hořké s tóny grepové kůry. Štavnaté a osvěžující. Double dry-hop chmely Sabro a Galaxy. Vyrobeno metodou kettle-souring.
100% přírodní nealkoholický nápoj s pěnou je vyráběný z českého chmele, českých bylin a vlastního cukerného sirupu bez umělých sladidel. Chmelonáda je osvěžující nápoj s příjemným chmelovým aroma.
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Právě vysíláme do světa nové pivo, které bylo vařeno v kooperaci s Vaškem Štursou. Jedná se o lehce pitelnou jedenáctku ve stylu American Pale Ale, která byla chmelena americkými odrůdami chmele Columbus, Chinook, Cascade a australskou odrůdou Galaxy. Vašek chtěl Tuxedo prezentovat na benefičním food festivalu Vařím pro dobrou věc, který se z dobře známých důvodů přesunul na jaro.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Máme nový ležák? Ano. Řekli jsme si, že bychom ho trošku předělali. Pořád se jedná o klasický český světlý ležák, jen jsme zvýšili stupňovitost na 12% EPM a upravili sypání sladu. Výsledek je podle nás supr, ale váš názor je důležitější. Tak na zdraví!
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
Pochází z naší vlastní vinice na jižních svazích Pálavy a patří mezi ručně aromatické hrozny St Laurent, které patří k nejaromatičtějším v regionu. Tears of St Laurent je tmavé karmínové pivo s bohatým charakterem hroznů, švestek a višní. Spontánní kvašení a roky zrání v dubových sudech mají za následek velmi podobný zážitek jako víno.