Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Hulvát 11 je spodně kvašené jihočeské pivo vařené pouze z truskovické vody, jihočeského sladu a žateckého chmele. Pivo je vyráběno tradičním způsobem s otevřenou spilkou a důrazem na dodržování potřebné doby ležení.
VÍTĚZNÁ KATEGORIE Alkoholické a nealkoholické nápoje roku 2019.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
V naší nové New England IPA jsme použili dva z nejmodernějších světových chmelů – novozélandský Nectaron a americkou Stratu. Tyto dva chmely jsou extrémně aromatické a ovocné. V tomto pivu tak naleznete kombinaci tropických chutí. Díky modernímu postupu chmelení je pivo velmi aromatické, ale hořkost zůstává nižší.
Ochutnejte jedinečné britské svrchně kvašené tmavé pivo s nádechem hořké čokolády! V tomto případě si ho můžete vychutnat v krásné tematické skleničce, která je společně s pivem zabalena v luxusní plechovce :) Objem láhve 500 ml.
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.
Zelené pivo! Příjemně pitelná speciální jedenáctka s přírodním bylinným extraktem z kopřiv. Hutné a plné sladové tělo s vyváženou hořkostí. V chuti objevujete lehké kopřivové tóny.
Je nefiltrovaný, nepasterovaný ležák kombinující český a německý styl výroby piva. Mnichovský slad dodává pivu zlatavou barvu a dlouhotrvající „schmack“. Český slad propůjčuje chuti piva silný střed. Kat má výraznou hořkost, na kterou si potrpí zkušení pivaři. Pozor, ať Vás nesetne!
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????
Vlajková loď pivovaru. Americká West Coast IPA nacpaná Citrou a Mosaicem, se svěží ovocně sladkou vůní tropického ovoce, ananasu, pryskyřice a citrusů a s chmelovou hořkou chutí se suchým dozníváním.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Další pivo z naší Single Hop série, ve které poznáváme vlastnosti jednotlivých odrůd chmele na základě jednoho zažitého receptu. Tentokrát jsme zvolili celkem novou německou odrůdu Ariana, která se pyšní ovocným aromatem s nádechem grapefruitu, angreštu, citrusů a rybízu.
K příležitosti nejslavnějšího pivního festivalu světa jsme uvařili pivo, které vzdává holt moderní tradici Oktoberfestu, pivnímu stylu Festbier, který vznikl v 70. letech 30. století a jedná se o světlý ležák německého stylu, bohatě sladový s příjemnou květinovou chmelovostí německých chmelů.
Jantarový ležák s temně rubínovými tóny vařený z českého, karamelového a mnichovského sladu. Použité slady dávají pivu charakteristickou chuť a vůni, nižší chmelení doplňuje střední hořkost.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.