V létě osvěží, v zimě pohladí. Je jemné, ale obsah alkoholu je 4,4 %, tak ať vás neskolí. Grep vznikl živelně a kreativně z jednoho ze staroholandských receptů. Základ byl vyráběn v Holandsku od roku 1840. Stejně jako u původní receptury je Švihovský grep vařen z chmelu a bylin, ale s přidáním grepu.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Matuška - Dřevo (0,75L)
- Napsat hodnocení
Dřevo je Doppelbock dozrávaný s páleným americkým dubem. Dub předtím nebyl v kontaktu s žádným jiným alkoholem, přesto dodal pivu výrazné tóny bourbonu a vanilky. Dřevo je 19°, příjemně karamelový s jemným řízem a velmi plnou chutí, naprosto ideální k chladným zimním večerům.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
- Obsah
- 0,75 L
- Alkohol
- 7,8%
- Stupňovitost
- 19°
- Barva
- Polo-tmavé
- Způsob kvašení
- Spodně kvašené
- Pivní styl
- Doppelbock
- Použití chmele
- neuvedeno
- Slad
- neuvedeno
- Země původu
- Česká republika
- Balení
- Sklo
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Dalším dílem spolupráce pivovarů Falkenštejn & Patchwork je silnější Milkshake IPA, kde jsme na studené chmelení použili pořádnou dávku chmele odrůdy Sabro. Díky tomu můžeme v pivu cítit tóny citrusů, tropického ovoce a kokosu, které zvýrazňuje skandinávský kmen kvasnic Kveik. Celý zážitek zjemňuje přidaná laktóza a pšeničné vločky.
Toto pivo je součástí naší série mistrovství světa, vytvořené na oslavu žijících legend té nejkrásnější hry. Alvaro je Gelato vytvořené s titány španělské scény – Basqueland Brewing. Sladkokyselé pivo inspirované svátečním Bizcochem, plněné až po okraj pomeranči, nektarinkami a mandarinkami, s nádechem ušlechtilého šafránu.
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.
Svrchně kvašené výčepní pivo typu Pale Ale. Velmi osvěžující v letních vedrech s vyšší hořkostí, která příjemně dlouho doznívá ...
Pastry Sour Ale s ananasem, limetkou a bílou čokoládou.
Ve spolupráci s moravským pivovarem Thrills vzniklo duo Session IPA. Naše iterace použila tradiční anglický slad Maris Otter, který pivu propůjčuje unikátní sušenkový charakter. Plejáda amerických chmelů se pak stará o moderní chmelový profil, plný citrusů, jehličí a ovoce.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Od naší světlé 11 se liší nejen skladbou sladů, ale především chmelením. Pro závěrečné (aromatické) chmelení je použit žatecký Saaz Late což je potomek známého Červeňáku a v poslední době začíná být pivovary hojně používán. Ležák je chmelen na 4x což se projevuje v důraznějším chmelovým aroma. Výsledkem je "plnotučný" světlý ležák, jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
Co se stane, když skloubíte polotmavý ležák a čokoládové Habaňero? To vám řekne naše Chilli Jane. Dostanete ležák s jemnými čokoládovými tóny a lehkou pálivostí chilli při polknutí.
Polotmavý ležák s chilli
Na dobré desítce se ukáže, jestli to má sládek v ruce, o tom jsme přesvědčení. Naši desítku stavěl sládek Michael Neuwirth s jednoduchou myšlenkou: aby chutnala, jako když pijete pivo a přikusujete k němu pivní rohlík. Proto přidal i trochu sladu Biscuit. Jde o lehké, sladové a příjemně pitelné pivo s decentní chmelovou linkou.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Farmhouse ale vařený s výrazným podílem bio špaldy, primárně kvašený v sudech po Laphroaig. Po primárním kvašení infuzováno kůrou ze sicilských bio citronů a zázvorem. Medicinálně dřevité, osvěžující a hřejivé s divočejším profilem.
Laphroaig barrel, citron, zázvor.
Dodavatel: Pivovar Clock
Vznešený pivní styl IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené pivo s výrazným aroma po pryskyřici (až borovici), citrusech a tropickém ovoci. Typická je vyšší až suchá hořkost.
Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
Teplota servírování: 10-12 °C
Ocenění:1.místo Zlatá Pivní pečeť 2019
2.místo Jarní cena českých sládků 2019
2.místo Pivo České Republiky 2017
3.místo Pivo České Republiky 2019
3.místo Pivo České Republiky 2016
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
Pivní styl Session IPA představuje lehčí pitelnější verzi stylu IPA s 4,7% alkoholu. Pivu dominuje ovocně chmelové aroma, chuť je spíše suchá a hořká v doznívání. K chmelení byly použity americké odrůdy Simcoe a Mosaic, Mosaic v CRYO formě (vymražený, zakoncentrovaný chmel). Ideální letní IPA ????
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
Teplota servírování: 8 - 10 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.