Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Do tohoto piva jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v nejlepší kondici!
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Do tohoto piva jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek teamu se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v té nejlepší kondici!
Pro tuto iteraci naší nekonečné série Sorbet jsme dostali sudy plné čisté višňové šťávy, kterou jsme načerpali do našeho lehkého berliner weisse, vytvořili rubínově červený džus / pivo. Lehká karbonace ovlivňuje její jemnou sladkost mísící se s osvěžujícím trpkostí tak, aby vše vyvrcholilo explozí višňové chuti.
Letní novinka, Scaybort 8...lehká, extrémně pitelna hazy osmička. Díky použitému pšeničnému sladu a méněprokvášejícím kvasnicím můžete očekávat, na osmičku, vyšší tělo. Chmely ekuanot a cascade vytváří krásně citrusové aroma. Hořkost je jemná, nižší
Sytě červené, sladkokyselé pivo inspirované italskou zmrzlinou. Vařeno s přidáním obrovského množství skutečného ovoce (višně a maliny) a květin - ibišku a růže.
V žateckém minipivovaru Pioneer Beer mají v prodeji FATBIKE. Robustní West Coast IPA s intenzivní hořkostí, dobře zakomponovanou do sladového těla. V hořkosti převládá charakterem grepu a pryskyřic, díky americké chmelové klasice SIMCOE. Australský chmel ECLIPSE spolu s pořádnou dávkou chmele MOSAIC na studené chmelení přináší ve vůni svěží linku citrusové kůry, mandarinek a jehličí.
Jde o slabou příjemnou, světlou třináctku stylu I.P.A. Nosným sladem je světlý žitný ze sladovny Weyermann. Na rozdíl od přímočarých citrusových IP je tato rafinovaně „dozdobena“ i chmely s bylinným a borovicovým aroma. Žitný slad dodává výraznou chlebovou plnost a vyšší zákal.
Belgické pivo Bacchus Kriek je osvěžující třešňové pivo pravého vlámského stylu s jiskrnou nakyslou chutí třešní, vařené v rodinném pivovaru Van Honsebrouck. Základ tvoří hnědé pivo Old Bruin Flanders, vařené dle středověkého receptu, a následným druhým kvašením na třešních získává charakteristickou cherry příchuť. Má nádhernou karmínově červenou barvu. Po nalití tvoří narůžovělou pěnu, pod níž se line příjemná třešňová vůně. Na patře zanechává jemnou sladkost a v chuti se prosadí plná textura piva s podílem kvalitního ovoce. Doznívá v lahodné osvěžující kyselosti.
Pastry Sour. Tak schválně, kdy naposledy jste si dali cukrovou vatu? Tohlo pivo vás přenese do doby dětství, kdy jste s rozzářenýma očima sledovali kolotoče a stánky vonící pouťovými cukrovinkami.
I-P-A-VERSUM 012. Máte rádi zakalená piva i pořádnou hořkost? Máme pro vás řešení. Helix Nebula spojuje to nejvýraznější ze západního a východního pobřeží USA. Jemné, krémové tělo s hustým zákalem a zároveň pryskyřičnou hořkostí klasických chmelů ze zlaté doby IPA revoluce na pobřeží Pacifiku. Chmely Chinook, Citra, Amarillo a Simcoe společně dodaly aroma plné pomerančové kůry, limety, kandovaného ananasu a notnou dávku borovicového lesa. Po napití potěší asertivní hořkost, která však rychle mizí, ať si můžete dopřát další lok.