Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Americká verze India Pale Ale, která je více chmelenější než anglická IPA.
Je vařená přímo světoznámým sládkem Toshim Ishiim, který se specializuje na americká piva a umí perfektně sypat chmel. Při vaření použil ty nejšpičkovější a také nejdražší americké chmele, čímž dosáhl vysoké chmelenosti a lahodné komplexnosti.
cena včetně vratné lahve 5 Kč
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Lehčí svrchně kvašený speciál amerického typu s chmely Amarillo a Mosaic. Osvěžující hořkost a aroma s ovocnými tóny podporují velmi dobrou pitelnost, třeba i jako alternativu k českému ležáku.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
New England IPA ze série IPA TONE prezentuje vlastnosti experimentální chmelové odrůdy HBC 586 ze severozápadního pobřeží USA. Tato odrůda v sobě maximalizuje sladké tóny broskví a dalších šťavnatých peckovin, které jsou doplněny mírnou kořenitostí. Na doplnění tónů tropického ovoce byl použit oblíbený chmel Mosaic.
Jde o nový "poddruh" amerického pivního stylu I.P.A. Toto pivo je silnější šestnáctka, ovšem s nižší hořkostí, mohutnějším, lehce nasládlým tělem a světlou, krásně zlatavou barvou. Nižší až střední říz je pro toto pivo charakteristický. Vedle chmelového aroma dominují grep a mandarinka, mango a marakuja celkový dojem doplňují.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity Mosaic a Sabro, Sabro je nová aromatická odrůda amerického chmele.
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Moc nás baví vařit ležáky, proto pořád vymyšlíme nové způsoby, jak přiblížit tradiční pivo plzeňského typu i milovníkům moderních stylů. Co ho udělat zase o něco sušší a hořčejší? To si žádá extra dávku chmele za studena! Díky historickému dekokčnímu způsobu rmutování, nejkvalitnejšímu humnovému sladu a 100% lokálnímu chmelu Saaz Special tohle pivo osloví fanoušky klasiky i chmeloužrouty, ale hlavně každého, kdo hledá osvěžující, pitelné pivo, které bude bavit krýgl za krýglem.
Jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jeho základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které přidáním višňového extraktu a likéru získává působivou temně červenou barvu a jedinečnou chuť. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží, pod ní se rozvine úžasná vůně zralých višní.Je vhodné jako aperitiv, výborně se hodí také k sýrům a dezertům. Hodnocení RateBeer 88.
Degustační stádečko šesti Muflonů zaručeně potěší (nejen) všechny fandy kunratického minipivovaru. A navíc poslouží jako parádní dárek pro milovníky dobrého piva. Na designovou krabici už stačí jen uvázat mašli a gratulovat.
V setu vždy najdete hvězdy stálé produkce pivovaru:
Muflon světlý ležák v 11° a 12° variantě, polotmavý 12° ležák a svrchně kvašený Red ALE 13°. K nim se podle sezóny přidávají aktuální dobroty. Tak příjemné ochutnávání!
Silný stout je velká dobrota. A uvařit ho je zážitek. Chce to dobrý nápad, fůru sladu, hodně trpělivosti a nejlíp i kamarády na varně, když už vám trpělivost dochází. Dobře, že se nás u toho sešlo víc, byla to opravdu DLOUHÁ NOC. Ideální pivko pro pomalé pití v příjemné společnosti.
Tuhle naší specialitu nesmíš prošvihnout! Čeká tě šťavnaté rosé beer, s vinným moštem z hroznů odrůdy Hibernal a s ibiškem, které každoročně ladí k dokonalosti Jara Dorazka.
Pivo, které vás protáhne! Jak už název napovídá, jedná se o pivo vycházející z tradiční pochoutky z jablek a křenu. My jsme tak do piva kromě klasických surovin přidali 300 kg jablečného pyré a 15 kg čerstvě nastrouhaného křenu, u kterého jsme si v pivovaru pěkně poplakali. Pivo je krásně vyvážené, v aroma je cítit křen, v chuti se jablka hezky pojí s křenem a výsledkem je tak velmi uniktání pivo, které určitě stojí za ochutnání.