Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Nealkoholický Mango Ale je osvěžující pivo tropického profilu se solidní dávkou mangové dužiny, marakuji a calamansi. Abyste si vychutnali jeho chuť, nalijte do sklenice také ovocnou usazeninu, která se může hromadit na dně láhve.
Svrchně kvašené pivo typu Australian Pale Ale. V tomto stylu najdete australské chmely, které vám krásně intenzivně voní po kandovaném ovoci, ananasu s doznívající růží. Hořkost tohoto piva je střední a objevují se zde tony melounu či tropického ovoce. Barva je světlá jako sluníčko, pod kterým chmel zrál.
UFO má přízvisko Intergalactic IPA, protože vás přenese do jiné galaxie. Na studené chmelení v pivovaru použili australský chmel Galaxy, který v kombinaci s chmely Citra a Kazbek dodává široké spektrum vůní marakuji, broskví a jiných citrusů. Možná o tomto pivu najdete zmínku i ve Stopařově průvodci.
První pivo série I-P-A-VERSUM 2022 je moderní American IPA, která vypadá jako pomerančový džus a také tak chutná. Cílem bylo vytvořit IPA, která by byla správně hořká a suchá jako klasické West Coast IPA, ale přitom si zachovala texturu a aroma moderní neprůhledné New England IPA. Intenzivní suché chmelení Citrou a Amarillem dodalo intenzivní citrusové aroma a chuť. S příjemnými 5,5 % alkoholu si můžete vychutnat více piv a pořádně doplnit svoji zásobu chmele.
Prodlužující se noci nám posloužili jako inspirace pro naší zatím nejodvážnější New England IPA. V receptu jsme vycházeli z našeho Nectar of Happiness, podstatně jsme ho ale potemnili – podíl praženého sladu poskytl černý odstín a lehké tóny praženosti. Obří třešničkou na vrch je pak extrakt z habanero papriček, který poznáte podle paprikové chuti a příjemné pálivosti.
Green Buddy je voňavá Session IPA s chmelem Galaxy a chmelovým blendem Cryo Pop. A jak jsme docílili zelené barvy? Přidáním špetky modré spiruliny, což je přírodní a zdraví prospěšná látka, která bývá často označována jako superpotravina.
Narážka na růžové slony a výběr jmen není náhoda. Se zvláštním charakterem je jedinečná chuť výsledkem použití tří různých druhů kvasinek. Výsledkem je zakončení pepřové hořkosti bez agresivity. Šedá láhev skrývá tajemství, které čeká na objevení bez slabého srdce.
Inspirováno španělským jménem Juan Cabrón (Chuan Kabrón) — ovšem tahle desítka není žádný San Miguel. Kabrón je poctivě uvařený na 10,80 % EPM (Extrakt Původní Mladiny) a získává si víc a víc obliby svou lehkostí a zároveň plnou postupně doznívající Magnumovou hořkostí.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Tahle hustá a šťavnatá milkshake IPA je infuzována velkou náloží manga a špetkou poměranče k podrthnutí jemné kyselosti. Výsledkem je letní a zábavné pití, které má sílu. Navíc je zářivě žluté jako odpolední slunce.