Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
V návaznosti na úspěch piva Kairau Maia (New Zealand Pilsner) jsme uvařili další ležák, který zakládá tradiční dvourmutový způsob zcukření, který je typický pro české ležáky, a do chmelovari i na studené chmelení jsme použili Americké chmele El Dorado, Citra a Cascade. Užijte si vůni a chuť Ameriky ve spojení s výrazným sladkým tělem tohto ležáku...
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené americké dýňové pivo je inspirované tradičním dýňovým koláčem pečeným na Halloween, obsahuje skořici, muškátový oříšek a koriandr. Hlavní surovinou jsou pečené dýně ze zahradnictví U Kopřivů u Brna, doplněné třemi slady (plzeňský, mnichovský a karamelový) a třemi chmely (americký Cascade, Chinook a novozélandský Hallertau Aroma). Pivo kombinuje chutě dýně a koření s tradičními pivními ingrediencemi.
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
Speciál pro ženy? Určitě nejen to! Myslím, že i muži ocení chmelovo-bylinný profil tohoto piva. Jeho hlavní součástí je levandule lékařská. Levandule pochází z našeho regionu, z Raspenavy, kde mají naši přátelé nádhernou levandulovou farmu. A co od piva můžete čekat? Levandule Vám ze sklenice začne krásně pronikat a její počínající sladká vůně začne přecházet v příjemné bylinné doznívání. Když se napijete, ucítíte jemnou hořkost, kterou způsobuje levandule a také trocha Žateckého poloraného červeňáku.
Výrazné tělo tohoto lahodného stoutu tvoří směs ječných sladů a ovsa. Chmelení anglickým chmelem je doplněno čerstvě nahmožděným kardamomem, jehož vůně se krásně line v kávových tónech tmavého piva. Nechť i ty nejtemnější kouty duše pookřejí!
Úplně nový Sour do jedné za našich nejpopulárnějších rodin. Tentokrát s filipínským citrusem Kalamansi, který pivu předává vyšší kyselost a příjemnou ovocnou šťavnatost. Série Sour 12 je tu s námi už pěkných pár let a jsme rádi, že vám může být stále v nových kabátech partnerem pro vaše horké dny.
Ginger je polotmavé pivo stylu Irish Red Ale, které spojuje tradiční anglické chmely s nečekaným, ale osvěžujícím nádechem zázvoru. Tento jedinečný mix vytváří jedinečnou chuť, která vás vtáhne do světa, kde tradice potkává inovaci. Každý doušek je oslavou jemné sladové chuti s nádechem kořenité svěžesti.
Ginger, pivo, které vás okouzlí stejně jako krásná dívka se zrzavými vlasy, která ho reprezentuje.
Hybrid, kříženec říkejte mu jak chcete ho se to nedotkne. Mystický Griffin - spojení amerického orla a českého lva! Američané, kteří sice nevymysleli, ale rozhodně protlačili styl IPA a Češi jako ležáková velmoc. Spojte to dohromady a máte IPL - India Pale Lager. Nádherná vůně plná ovoce, chmelová hořkost a vysoká pitelnost ležáku.
Světlý ležák Falkenštejn je spodně kvašené kraftové pivo českého typu uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Harmonie a Žatecký poloraný červeňák. Pivo zlatavé barvy, čisté vůně, plné chuti a vyšší hořkosti je nefiltrované a nepasterované.
Jubilejní ležák speciálně uvařen k příležitosti 100. výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, s krásně omamnou chmelovou vůni a příjemnou intenzivní hořkostí.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Jemný pale ale v sypání zastoupený spoustou ovesných vloček a pšeničného sladu, se střední hořkostí a intenzivním chmelovým aroma americké klasiky Mosaic a slovinské odrůdy Styrian Wolf.
Kombinace tmavých sladů, kávy z brněnské pražírny Rebelbean a mléčného cukru společně utváří tento hladký vyrovnaný požitek, který vás překvapí svou vysokou pitelností i přes vyšší stupňovitost.