Jednoduše česká dvanáctka.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Speciální spodně kvašené pivo s přídavkem kváskového chleba, díky čemuž pivo získalo svoji specifickou chlebnatou chuť
Skladování: SKLADUJTE V TEMNU PŘI TEPLOTĚ 2° AŽ 8°C
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Speciální spodně kvašené pivo s přídavkem kváskového chleba, díky čemuž pivo získalo svoji specifickou chlebnatou chuť
Skladování: SKLADUJTE V TEMNU PŘI TEPLOTĚ 2° AŽ 8°C
Jednoduše česká dvanáctka.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Světlý speciál s příjemnými 14°.
Dodavatel: Pivovar Poutník
Tříkrálový speciál, spodně kvašený, silný, nefiltrován, nepasterován.
Je spodně kvašený tmavý ležák s chutí připomínající pražené, kávové a karamelové tóny. Pivo je plné se střední hořkostí, která pomalu doznívá. Hustá pěna, typická pro tmavý ležák, udrží pivo ve sklenici čerstvé a Vy si ho tak můžete v klidu vychutnat.
Základní charakter nové East Coast IPY je její hladká konzistence a jemná vůně se silnou plnou chutí, pivo má voňavé hutné sladové tělo doplněné méně hořkým řešením a sametovou tropickou chutí s tóny ananasu a tropického ovoce, melounu a peckovic. East Coast IPA (také nazývána IPA Nové Anglie) v posledních několika letech vzrostla na popularitě. Při jejím vaření dochází k biotransformaci, tedy k procesu, ke kterému dochází, když se chmel přidá ke specifickým kmenům kvasinek, používaným na východním pobřeží. Díky tomuto zajímavému procesu je pivo lahodně šťavnaté a zamlžené.
Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv. Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.
Victoria je další ze série voňavých ležáků, vycházejících z tradičního pilsner stylu, ale nachmelených odrůdami chmele z jednoho kontinentu. V tomto pivu je cítit Austrálie, respektive její neskutečně aromatické a hořké odrůdy chmele.
Název Victoria totiž není náhoda. Vychází z jedné z použitých chmelových odrůd, kterou je Victoria Secret, Ta byla doplněna o relativně mladou odrůdu Eclipse.
Nealkoholické pivo ve stylu Sour Ale, s přídavkem pomerančové šťávy!
Vždy potěšení – nejen v pivním stanu, ale i doma. Skvěle se hodí k občerstvení, klasickému pečenému kuřeti nebo pikantnímu horskému sýru. Dostupné během doby lidových slavností. Pivo je vařeno s využitím staleté pivní tradice na Weihenstephaner Bergu. Sytě zlatavá barva dává festivalovému pivu opravdu lesk. Již při prvním doušku zažijete plnou chuť, která je založena na harmonicky vyváženém aroma chmele a sladu.
Dodavatel:Weihenstephan
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Na dobré desítce se ukáže, jestli to má sládek v ruce, o tom jsme přesvědčení. Naši desítku stavěl sládek Michael Neuwirth s jednoduchou myšlenkou: aby chutnala, jako když pijete pivo a přikusujete k němu pivní rohlík. Proto přidal i trochu sladu Biscuit. Jde o lehké, sladové a příjemně pitelné pivo s decentní chmelovou linkou.
Nejprodávanější new england ipa pivovaru. V chuti i vůni výrazné tóny ananasu, manga a žlutého melounu.
Nemáme rádi sladká černá piva, která se rychle přepijí. Proto jsme šli cestou lehčího, do sucha prokvašeného piva s příjemným aroma žatecké Harmonia a Červeňáku. Výsledkem je plné, ale pitelné pivo s lehkým kávovým podtónem, které si budete mít chuť dát opakovaně.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
Tento kyseláč je dalším z piv, které původně vzniklo v pokusném pivovaru v Automatu Matuška. Vzešlo ze spolupráce kavárny Místo a Automatu, kdy automaťáci rádi chodí do Místa na kávu a mísťáci zase chodí rádi na pivo do Automatu, kde nejraději pijí kyseláče. Pokus vyšel natolik dobře, že jsme pivo uvařili ve velkém u nás v Broumech, kde jsme do piva dali višňové a pomerančové pyré a hlavně 250l cold brew kávy Keňa Kagaa. Ta sama má aroma černého rybízu, bezové šťávy a květin. Dohromady s použitým ovocem tak jde o velmi zajímavé pivo, ve kterém se krásně mísí aroma kávy a višní.
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016.
Jedno ze základních piv Pivovaru 66. Jedná se o tradiční český světlý ležák plzeňského typu (12° plato), uvařený dvou-rmutovým dekokčním způsobem a nachmelený výhradně Žateckými chmely.