Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Ginger je polotmavé pivo stylu Irish Red Ale, které spojuje tradiční anglické chmely s nečekaným, ale osvěžujícím nádechem zázvoru. Tento jedinečný mix vytváří jedinečnou chuť, která vás vtáhne do světa, kde tradice potkává inovaci. Každý doušek je oslavou jemné sladové chuti s nádechem kořenité svěžesti.
Ginger, pivo, které vás okouzlí stejně jako krásná dívka se zrzavými vlasy, která ho reprezentuje.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Ochutnejte esenci Nového Zélandu v této mlhavé IPA obsahující pouze chmel Nelson Sauvin. Očekávejte šťavnaté tóny tropického ovoce s nádechem bílého vína a angreštu, to vše zabalené do sametového pocitu v ústech. Ideální pro pivní nadšence, kteří hledají osvěžující a aromatický zážitek.
Jedno ze základních piv Pivovaru 66. Jedná se o tradiční český světlý ležák plzeňského typu (12° plato), uvařený dvou-rmutovým dekokčním způsobem a nachmelený výhradně Žateckými chmely.
Svrchně kvašené pivo typu Australian Pale Ale. V tomto stylu najdete australské chmely, které vám krásně intenzivně voní po kandovaném ovoci, ananasu s doznívající růží. Hořkost tohoto piva je střední a objevují se zde tony melounu či tropického ovoce. Barva je světlá jako sluníčko, pod kterým chmel zrál.
Arrakis, domov koření, největšího pokladu ve vesmíru. Ten, kdo ho pije, připíjí osudu. Šafrán v tomto pivu pochází z pouštních oblastí staré Persie a je vskutku tím nejvzácnějším kořením. Spolu s marakujou tvoří tento aromatický kyseláč, který by jistě v palácích velkých rodů tekl proudem.
Pivo, které vypadá a chutná jako oblíbené české bonbony - to je naše Hašlerka. Do piva jsme přidali anýz a fenykl, které pivu propůjčily charakteristické aroma a chuť. Fialové barvy jsme pak dosáhli přidáním klitorie ternatské, neboli motýlího čaje. Pivo tak má krásnou fialovou barvu, díky čemuž vám opravdu bude připadat, jako byste pili hašlerky. Toto pivo si prošlo několika zkušebními várkami v pokusném nanopivovaru v Automatu Matuška, než jsme docílili ideálních poměrů anýzu a fenyklu a výsledné barvy. Tak na zdraví a dejte nám vědět, co na toto pivo říkáte!
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.
Druhý přírůstek do řady moderně chmelený ležáků Euphoria je verze s novozélandským chmelem Nelson Sauvin, který předává radostné výrazně ovocné tóny, které mohou připomínat exotičtější odrůdy bílých hroznů. Díky jemnosti spodního kvašení a chlebnatosti sladů typických pro ležáky má nezvyklou komplexnost.
Toto harmonicky vyvážené ovesné pivo balancuje na hraně mezi tradičním českým ležákem a speciálním pivem. Příjemně hutná chuť nefiltrovaného ležáku založeného na plzeňském sladu a čtyřech českých chmelech vás provede světem nočních dobrodružství. Nezbývá, než se nechat unášet bohatou chutí piva, jehož speciální nádech dodává mnichovský slad a oves. Ponořte se do tajů noci a probuďte v sobě Genia.
Naši silnou vánoční IPA Ježíšek už dobře znáte. Nyní vám přinášíme její odlehčenou verzi pro ty, kteří to rádi u stromečku berou zlehka. Chmelili jsme novozélandskými odrůdami chmelů Riwaka, Nectaron a Nelson Sauvin, které předávají vyvážený chmelový charakter a příjemnou hořkost podporující pitelnost.
V létě osvěží, v zimě pohladí. Je jemné, ale obsah alkoholu je 4,4 %, tak ať vás neskolí. Grep vznikl živelně a kreativně z jednoho ze staroholandských receptů. Základ byl vyráběn v Holandsku od roku 1840. Stejně jako u původní receptury je Švihovský grep vařen z chmelu a bylin, ale s přidáním grepu.
Uvařit tak to silnou ipičku nám dalo zabrat a tak se na ní můžete těšit pouze jednou ročně a to těsně před vánoci. I její doba od uvaření po stáčení do sudů se podobá spíše spodně kvašeným pivům, jelikož dosahuje něco málo přes měsíc, což je na svrchňáka dost. A už dost povídaní a konečně také k chuti, která je při této stupňovitosti přeci jen sladová, ale nikoliv nehořká. Výrazné chlebové tělo a počáteční chutě jsou jako lesní ovoce a doznívající maracuja. Tropické ovoce a broskve jsou výrazné ve vůni.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dU Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.osahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.