- Nové
Žádný limity, žádný kompromisy, blesková válka, rychlý útok. Nálož plná aromatických chmelů a pekelný hořkosti. Tahle nádherně prokvašená suchá IPA vás vezme na prosluněné západní pobřeží Spojených států…
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nefiltrovaný Klenot ve velikonočním zeleném provedení.
Nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu vařený tradičním postupem na tři rmuty pouze z českého sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se vyšší plností a jemnými chmelovými tóny, doplněné o ponechané kvasnice.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Nefiltrovaný Klenot ve velikonočním zeleném provedení.
Nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu vařený tradičním postupem na tři rmuty pouze z českého sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se vyšší plností a jemnými chmelovými tóny, doplněné o ponechané kvasnice.
Žádný limity, žádný kompromisy, blesková válka, rychlý útok. Nálož plná aromatických chmelů a pekelný hořkosti. Tahle nádherně prokvašená suchá IPA vás vezme na prosluněné západní pobřeží Spojených států…
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Dodavatel: Pivovar Mazák
Uvařili jsme pivo, které vám dá na frak a nebudete vědět, čí jste. Chmel Galaxy a Cashmere jsou v tomto pivu nekompromisně citrusové, ananasové a s pěkně hořkým dojezdem. Základ je nesmírně pitelný, suchý a nechá naplno vyniknout chmelové ráně, kterou vám křeček uštědří mezi oči.
Dodavatel: Pivovar Chroust
Jednoduše česká dvanáctka.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Bohemia Idols, kterou společně uvařili Jakub Sychra z Pivovar Clock, českého minipivovaru, a Aleš Dvořák z Budvaru, Národního pivovaru České republiky, spojuje to nejlepší z prvků české pivní kultury pro svěží pohled na ikonický styl českého ležáku.
Dodavatel: Pivovar Clock
Další z řady piv stylu New England IPA. Sametové tělo s nižším nasycením a šťavnatou strukturou doplňuje střední až vyšší hořkost.
dodavatel: Pivovar Zichovec
Ochutnejte lehkou ale bohatě chmelenou New England IPA, která je chmelená velkým množstvím cryo chmelů a tak vám nabídne velmi intenzivní ovocný charakter. Ten vám přinese velmi silný chuťový zážitek a přes nízké množství alkoholu.
Dalším dílem spolupráce pivovarů Falkenštejn & Patchwork je silnější Milkshake IPA, kde jsme na studené chmelení použili pořádnou dávku chmele odrůdy Sabro. Díky tomu můžeme v pivu cítit tóny citrusů, tropického ovoce a kokosu, které zvýrazňuje skandinávský kmen kvasnic Kveik. Celý zážitek zjemňuje přidaná laktóza a pšeničné vločky.
Náš UP ALE je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond a má lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro každou příležitost, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte, že jedna vám rozhodně stačit nebude!
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Jediný filtrovaný, nepasterovaný světlý ležák, jedenáctka Hvozd, se vyznačuje zlatavou barvou, která je zvýrazněna jiskrnou čirostí. Jemná filtrace snižuje kvasničnou chuť tohoto piva. Díky tomu, že Hvozd není pasterovaný, zůstává zachována čerstvá a osvěžující chuť. Hořkost i plnost odpovídají dané kategorii piva, tedy 11° ležáku.
Valentýnské pivo, kde základem je pivní styl SOUR IPA, což je kombinace kyselosti a chmelového aroma, vytvořena pomocí kvasinek Lachancea a doplněná o ibiškový květ.
Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.
Dodavatel: Kocour pivovar Varnsdorf
Unikátní pivní styl, ve kterém jde o napodobení chuti praženého sladu přidáním kávy a kakaových bobů při zachování světlé barvy. Vanilkové lusky zjemňují praženost a zvyšují pitelnost.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Je spodně kvašený tmavý ležák s chutí připomínající pražené, kávové a karamelové tóny. Pivo je plné se střední hořkostí, která pomalu doznívá. Hustá pěna, typická pro tmavý ležák, udrží pivo ve sklenici čerstvé a Vy si ho tak můžete v klidu vychutnat.