Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kompozici čtyř sladů a kombinaci evropských a amerických chmelů si zamilujete. Jantarová barva, plné tělo, kulatost žitného sladu, ořískové tóny a suchý dozvuk. Typická pravá chmelová hořkost ladí s chutí a vůní citrusů amerického chmele. Pitelné pivo naladěné k dlouhému vychutnávání.
Fanda a Tomáš, naši expediční veteráni, si nedávno udělali výlet do Valencie a tam pracovali na pomerančové farmě, což nás inspirovalo k využití pomerančové kůry v pivu. Kůra společně s kakaovým boby utváří chuť, která vám připomene pomerančové pralinky.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Limitovaná edice! Nejnovější přírůstek do našeho portfolia West Coast IPA. Použili jsme trojici chmelů HBC 586, Mosaic a Chinook abychom vytvořili světlé pivo se skvělou pitelností, příjemnou hořkostí a citrusovým aroma. Tak se tomu nebraňte a zamilujte se. S tímto pivem. S někým. To je na vás. Láska je ve vzduchu!
Kamenický Bock 16 je silné polotmavé spodně kvašené pivo – speciál, původem z Něměcka, chmelen odrůdami Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant. Je velmi plné a skvěle pitelné. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Po ovoci a dřevu představujeme další odnož, která vychází z našeho čistého souru. Nové extrémně aromatické chmelové odrůdy z minulý let nám dovolují trošku popustit uzdu fantazie a tak jsme náš sour za studena nachmelili oblíbeným chmelem Sabro, který pohladí svým kokosovým, ananasovým a tropickým charakterem. Jde o pivní styl DRY HOPPED SOUR ALE
Ochutnejte lehkou ale bohatě chmelenou New England IPA, která je chmelená velkým množstvím cryo chmelů a tak vám nabídne velmi intenzivní ovocný charakter. Ten vám přinese velmi silný chuťový zážitek a přes nízké množství alkoholu.
Svatoanenský Summer Ale jsme připravili infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva. Chmelovar jsme začali odrůdou Gaia, v polovině přidáváme opět Gaiu, 20 minut před koncem odrůdu Citra a za studena chmelíme opět Citrou. Tyto odrůdy chmele se postarají o nachmelený charakter piva. Odrůda Gaia je nová česká odrůda vyšlechtěná pro tyto druhy piva. Citra je americká odrůda vhodná zejména pro poslední a studené chmelení.
První Švihovský ležák českého typu, s respektem k české kultuře. Gaučák kvasí v otevřených kádích. Použili jsme český chmel a slad vyrobený humnovým způsobem.
Milujeme kyseláče! Vařili jsme ho klasickou metodou Kettle Souring, kdy se do piva před chmelovarem přidají Lactobacily (také se vyskytují v probioticích, či v jogurtech), které sníží PH piva. Oproti klasickým pivům tohoto stylu jsme stupňovitost posadili trochu výše, abyste si mohli vychutnat větší komplexnost těla. Následně se do piva přidalo štědré množství Malin, konkrétně více jak 20 % z celkového množství piva. Vůně i chuť malin v pivu je velmi výrazná. Kyselost vyšší a pitelnost neskutečná. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Temná a hustá jako mlhovina. Taková je Nebula, naše zatím nejodvážnější pivo. Chuti dominují přírodní ovocné šťávy a jemná kyselost, vůni chmely Mosaic a Simcoe. Přirozeného zákalu je dosaženo kombinací netradičních surovin.