Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Sytě zelené a zářící jako radioaktivní odpad. Taková je čerstvá Pretty, nabitá obrovským množstvím kiwi pyré a pražených pistácií. Sklo sice neroztaví, ale snadno se zakousne do vašich chuťových buněk!
Polotmavý ležák s vysokým podílem nakuřovaného sladu, který si v Clocku navíc sami prohnali udírnou. Pivo bylo chmeleno německými chmely. Silné polotmavé pivo, nefiltrované a nepasterované.
Svrchně kvašené světlé pivo. Pivo se vyznačuje vyšší a zároveň jemnou příjemně doznívající hořkostí a lehkou vůní, kterou pivu propůjčuje australský chmel.
Než nám skončí léto, chceme do vás nalít ještě jedno extra lehké a extra nachmelené pivo určené na dlouhé teplé večery. Lehký, jemně sladový základ spolehlivě podpoří mohutnou porci chmele, kterou jsme do něj nasypali a která se vám zakousne do jazyka. Novozélandsko-americké kombo chmelů Pacific Sunrise a Talus vytváří aroma rozmanitého exotického ovoce, kterému dominuje mandarinka s nádechem kokosu, a krásně kontrastuje s intenzivní hořkostí. Tohle pivo vás dostane.
Jsou nehody a jsou šťastné nehody. Občas to pověstné pivovarské štěstí zavítá i k nám. Naposledy, když si u nás sládci spletli tanky a omylem napumpovali aróniové pyré do naší kyselé vlajkovky Sour Passion Fruit. Výsledná chuť spojuje šťavnatou, kyselou a intenzivní chuť marakuji a temnou trpkost arónie.
Nejen pro muzikální nadšence máme v nabídce tuto stylovku. Ostré, čisté, se zvýšeným účinkem citrusových riffů, které dodávají pivu šťávu a místo ve středu pozornosti.
Francouzská kooperace. Před několika měsíci jsme navštívili kamarády v pivovaru Brasserie Au Baron na francouzsko-belgické hranici a uvařili spolu saison inspirovaným českým pivem. Když ho dorazili do Prahy představit, chtělo to uvařit zase ležák inspirovaný jejich tradičním Bière de Garde. Procento pšenice v sypání a chmel Strisselspalt z Francie v kombinaci s jednoduchým infuzním rumtováním dali vzniknout značně jinému ležáku, než běžně vaříme. Hodně lehkému, jemnému pivu s květinovými tóny a jemnou pěnou. Vedle piva Saison Bohémienne, které jsme spolu vařili ve Francii, hezky demonstruje, jak různými způsoby se dají spojit dva odlišné pivní světy.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Austrálii a Nový Zéland nespojuje jen jižní Pacifik. V obou zemích se také pěstuje fantastický chmel. K našemu oblíbenému Galaxy jsme tentokrát přidali novozélandský chmel Taiheke a výsledek našeho snažení můžete ochutnat v této lahvi.