Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Letní ALE, kde září novozélandská stálice NELSON SAUVIN, doplněný chmely CITRA cryo a STRATA. Lehké tělo, svěží vůně citrusů liči a angreštu. K tomu osvěžující hořkost, která láká k dalšímu napití.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Session IPA s výraznou chmelovou chutí a aroma, ovšem s nižším obsahem alkoholu. Za studena chmeleno novozélandskou odrůdou Moutere, která tomuto lehkému ale dodává intenzivní vůni tropického ovoce a zralých cistrusů.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity naše oblíbené Amarillo, Citra a Sabro, které dávají pivu aroma po pomeranči, tropickém ovoci, pryskyřici a lehce kokosu.
V době, kdy světem hýbou dvojitě, trojitě chmelená piva s téměř nulovou hořkostí a velkým zákalem, my jsme se vydali opačnou cestou. Oldschool je cool, chceme návrat k real ipě. Paddleboard je polotmavé pivo soustředěné na přímočarou hořkost, která podporuje pitelnost. Doplňuje ji jemná citrusová vůně novozélandského chmele Waimea a německého chmele Melon.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Svérázné divoké pivo z Kokořínska inspirované belgickými lambiky. Toto venkovské pivo jsme vařili v únoru s použitím místních surovin i nesladované pšenice. Chmelili jsme pro konzervaci piva jen starým zoxidovaným chmelem, aby nepřidal pivu hořkost ani aroma. V chuti piva Lobeč Wild je výrazná kyselost a hemží se tu různé ovocné tóny, koření, seno i vůně koňského sedla. Vyzrálé pivo bude ztrácet říz a nabírat kyselinku. Pivo přinášíme pro tento belgický styl tradičně ve dvou variantách jako čistý Lobeč Wild a ochucený Lobeč Wild Berry, které v chuti i barvě jemně doplní bobule lesního ovoce. Obě piva lahvujeme do skleněných lahví s korkovým uzávěrem a ukládáme je do sklepů k víceleté archivaci, pouze 1000 lahví.
Pivo, které vás protáhne! Jak už název napovídá, jedná se o pivo vycházející z tradiční pochoutky z jablek a křenu. My jsme tak do piva kromě klasických surovin přidali 300 kg jablečného pyré a 15 kg čerstvě nastrouhaného křenu, u kterého jsme si v pivovaru pěkně poplakali. Pivo je krásně vyvážené, v aroma je cítit křen, v chuti se jablka hezky pojí s křenem a výsledkem je tak velmi uniktání pivo, které určitě stojí za ochutnání.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
Pivo Baby jsme uvařili na Mezinárodní Den Žen a várce asistovala i naše Eva, která jinak šéfuje objednávkám a fakturám. Baby má podobný sladový základ, jako Bílá Perla. Je to tak velmi lehký a svěží Pale Ale. Jediným chmelem, který byl do piva použit, je blend Pink Boots, což je zároveň i nadace v USA na podporu žen v pivovarnictví.
Abychom pivo ozvláštnili i po vzhledové stránce, přidali jsme do Baby červenou řepu, čímž jsme dosáhli nádherné barvy.
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
„Cider z jablek. Nic víc.“ Ideální cider pro fajnšmekry, který ztělesňuje všechno, co by správný řemeslný cider měl mít – očekávat můžete silnou, ostrou chuť kvasu. Je vykvašený do sucha a není vhodný pro slabé povahy. Obsah alkoholu je 6%.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.