Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Slavnostní pivo připravené originálním způsobem chmelení zeleným hlávkovým chmelem z letošní sklizně. K jeho přípravě bylo požito výhradně českého aromatického chmele – Žateckého poloraného červeňáku.
Tento noblesní ležák typu Märzen má plné sladové tělo harmonicky vybalancované příjemnou a velmi jemnou hořkostí Žateckého poloraného červeňáku. Ve vůni příjemné „zelené tóny“ připomínají bílá vína odrůdy Sauvignon. Sytá zlatá barva, velice jemná hořkost a říz dotváří chuťový zážitek z tohoto piva. Je vhodné např. jako aperitiv, nebo ke studeným předkrmům. Velmi dobře ladí k rybám s výraznější úpravou, nebo bílým masům se smetanovou omáčkou.
Dodavatel: Pivovar Chodovar
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Slavnostní pivo připravené originálním způsobem chmelení zeleným hlávkovým chmelem z letošní sklizně. K jeho přípravě bylo požito výhradně českého aromatického chmele – Žateckého poloraného červeňáku.
Tento noblesní ležák typu Märzen má plné sladové tělo harmonicky vybalancované příjemnou a velmi jemnou hořkostí Žateckého poloraného červeňáku. Ve vůni příjemné „zelené tóny“ připomínají bílá vína odrůdy Sauvignon. Sytá zlatá barva, velice jemná hořkost a říz dotváří chuťový zážitek z tohoto piva. Je vhodné např. jako aperitiv, nebo ke studeným předkrmům. Velmi dobře ladí k rybám s výraznější úpravou, nebo bílým masům se smetanovou omáčkou.
Žádný limity, žádný kompromisy, blesková válka, rychlý útok. Nálož plná aromatických chmelů a pekelný hořkosti. Tahle nádherně prokvašená suchá IPA vás vezme na prosluněné západní pobřeží Spojených států…
Naše stále se rozpínající série ovocných kyseláčů vítá nový přírůstek. Tentokrát jsme spojili méně používaná ovoce a přinášíme vám kyselé spojení višní a arónie. Višně násobí kyselost a šťavnatost, kdežto arónie se stará o příjemnou trpkost a tříselnatost. Dobrou chuť!
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Světle žlutá barva, nižší bílá pěna. Aroma citrusů, chmelových pryskyřic a ananasu. Lehké tělo, vysoká hořkost a nižší říz. Vydatně nachmelenou Session IPA doplňují tóny ananasové štávy, které dohromady tvoří osvěžující letní pivo.
Oude Kriek patří mezi nejtradičnější piva, která pivovar Hanssens Artisanaal nabízí. Toto pivo se vyrábí smícháním lambiků různého stáří a poté probíhá druhotné kvašení přímo v láhvi. Láhve jsou uzavřeny korkem, což umožňuje jejich uchovávání v ideálních podmínkách po mnoho let, aniž by ztratily na kvalitě.
Tento kyseláč má podobný základ, jako náš Sunshine, bylo v něm ale použito jen jedno pyré. A to sice 260kg višňového pyré, díky čemuž je pivo lehce nasládlé a ve vůni i chuti dominuje višeň. Více než půlka uvařeného piva však putovala do dřevěných sudů, kde si pár měsíců poleží. Višně je tedy jen velmi omezené množství.
Spolu s estonským Tankerem jsme pro vás vytvořili West Coast IPA vařenou z českých a amerických chmelů. Toto pivo mělo premiéru na Braukunst Live! 2017 v Mnichově.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Tmavě hnědá barva s béžovou kvalitní pěnou. Ve vůni je cítit alkohol, přírodní cukr, karamel a jakoby vlašské ořechy. V chuti se navíc objevuje sušené ovoce a celý profil piva je velmi příjemně vyvážený a pivo je spíše sladší, i když se sem tam objeví i jemná hořkost. Zkuste sami, jakými chutěmi vás toto pivo ohromí.
Často nám vyčítáte, že jsme málo „tradiční“. Proto jsme se rozhodli zeptat se našich babiček na tradiční staročeské vánoční recepty a upekli podle nich sérii vánočního cukroví. Docela to nakládá. Každopádně Vánoce mají být veselé.
Pivo vařené ve spolupráci s pivovarem 90 BPM Brewing Co. z Dijonu a Wild Creatures Brewery. Blendovat wild ale s barelovaným saisonem byla výzva. Ale myslím, že ještě větší výzva byla pro grafika transformovat ledního medvěda v naše typické žudro... A výsledek je boží! Krásně suchá chuť s vysokou pitelností.
První pivo série I-P-A-VERSUM 2022 je moderní American IPA, která vypadá jako pomerančový džus a také tak chutná. Cílem bylo vytvořit IPA, která by byla správně hořká a suchá jako klasické West Coast IPA, ale přitom si zachovala texturu a aroma moderní neprůhledné New England IPA. Intenzivní suché chmelení Citrou a Amarillem dodalo intenzivní citrusové aroma a chuť. S příjemnými 5,5 % alkoholu si můžete vychutnat více piv a pořádně doplnit svoji zásobu chmele.
Ležák, který v sobě spojuje typickou plnost těla podpořenou jak dekokčním rmutovým procesem, tak 12% podílem mnichovského sladu, vyznačujícího se tóny medu, s vyšší hořkostí a nezaměnitelnou vůní amerického chmele Simcoe, který se svým pryskyřičným aromatem skvěle hodí do zimního období. Dry-hopping byl vyroben ve 3 fázích a použili jsme chmel Simcoe v jeho 3 různých variantách – jak klasické chmelové pelety T-90, tak mraženou kryo verzi a extrahované esenciální oleje na konci chmelovaru.
Kladenský ležák je chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, takže má výraznou bylinnou až florální stopu. Naším cílem bylo vytvořit ležák, který si zachová osobitost a výraznou chuť, i když u něj strávíte celý večer.