Polotmavé speciální pivo ochucené.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Hulvát - Vídeňský ležák 12 (0,75L)
- Napsat hodnocení
Když nemůžeme do Rakouska, my si Rakousko vypijeme doma v podobě ležáku od Hulváta.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
- Obsah
- 0,75 L
- Alkohol
- 4,8%
- Stupňovitost
- 12°
- Barva
- Světlé
- Způsob kvašení
- Spodně kvašené
- Pivní styl
- Světlý ležák
- Použití chmele
- neuvedeno
- Slad
- neuvedeno
- Země původu
- Česká republika
- Balení
- Sklo
- Hořkost
- neuvedeno
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Barva tohoto imperiálního kousku opravdu černě černá s krémovou pěnou s příjemnou sladovo-oříškovou vůni. Při prvním napití zachytíte drsnější pohlazení čokoládovooříškovým pocitem, který ale následně krásně zjemní a díky prokvašení se velmi hezky pije na svojí stupňovitost.
Toto polotmavé spodně kvašené pivo je letos ještě více sušenkové než loni, a to díky použití drcených sušenek Lotus. V chuti má pak Mikuláš plné sladové tělo.
Lehké osvěžující pivo. Recepturu sestavil Adam Matuška, a jelikož hrál vrcholově baseball, tak použil baseballový termín Fastball – rychlý a rovný nadhoz. Fastball má výbornou pitelnost a příjemně voní. Uhasí žízeň, osvěží a zanechá vás v dobré kondici. Zůstanete připraveni právě takový Fastball nadhodit.
Vynikající. Jen neumím pivo jasně zařadit, má prvky klasického polotmavého ležáku, jemného Red Ale, dokonce i "Vídeňáku". Jedno z nejzajímavějších piv, které jsem doposud pil.
Osvěžující, lehký kyseláč je doplněn infuzí nejrůznějšího ovoce, které vždy příjemně podtrhuje příjemnou kyselost.
Dodavatel: Pivovar Stern
Další z našich limitek jsou venku. ✌????Borůvkový weizendoppelbock pro milovníky pšenice ????
Nový Zéland má úžasné chmely a my jsme si pro tuto NEIPA vybrali první sklizeň chmele Nelson Sauvin z nové chmelnice Tapawera. Barva je zlatá a příjemně zakalená. Úžasné aroma je plné angreštů, broskví a hroznů Sauvinon Blanc. Chuť balancuje mezi delikátní sladkostí a svěží hořkostí, a než jsem dopsal tento popisek, tak koukám, že moje sklenice je náhle prázdná! Musíte to taky ochutnat!
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Pivo oceněné titulem Best Session IPA americkou asociací chmelařů Hop Growers of America. Tahle lehká IPA od legendárního pivaru Falkon vás dostane svým krásným voňavým charakterem stvořeným kombinací chmelů Idaho7, Cashmere, Centennial, Citra a Cascade. Důkaz, že pro bohaté chmelové chuti nemusíte sahat po silných pivech.
Dodavatel: Pivovar Falkon
K várce tohoto piva jsme použili kvasnice Tropicale Yeast Blend (WLP 077), které v pivu zvýrazňují chmelové aroma. Díky tomu chmely Citra a Mosaic velmi vynikají a pivo tak má krásné aroma citrusů a tropického ovoce. Další výhodou těchto kvasnic je to, že pivo dělají mnohem sametovější, je tak jedna radost se ho napít.
Seznamte se s Double IPA, která se tento rok umístila na třetím místě v celoevropské soutěži pořádané Hop Growers of America. Její komplexní ovocný chmelový charakter je vytvořen souhrou chmelů Simcoe, Idaho7, Talus Cryo a Huell Melon. Jde o intenzivní, přesto ale jemný zážitek.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Svěží APA. Ani druhé velikonoční pivo z Antoše není zelené, ale za to je velmi dobře pitelné. Garantujeme, že tahle kraslice potěší každého koledníka!
Výrazné tělo tohoto lahodného stoutu tvoří směs ječných sladů a ovsa. Chmelení anglickým chmelem je doplněno čerstvě nahmožděným kardamomem, jehož vůně se krásně line v kávových tónech tmavého piva. Nechť i ty nejtemnější kouty duše pookřejí!
(V nabídce od podzimu do začátku jara.)
Dodavatel: Pivovar Genius noci
Věříme, že klasické české tmavé ležáky si zaslouží pozornost a měly by si najít cestu zpět do půllitrů i srdcí
milovníků řemeslného piva. Abychom jim pomohli se tam dostat, oživujeme Soulmate - příjemně plný, pražený ležák s výrazným ořechovým aroma, s tóny hořké čokolády a ušlechtilého chmele. Tmavé tělo je korunováno působivou bílou korunou s příjemnou krémovou texturou. Soulmate - spřízněná duše.
dodavatel: Sibeeria
Limitovaná edice! Nejnovější přírůstek do našeho portfolia West Coast IPA. Použili jsme trojici chmelů HBC 586, Mosaic a Chinook abychom vytvořili světlé pivo se skvělou pitelností, příjemnou hořkostí a citrusovým aroma. Tak se tomu nebraňte a zamilujte se. S tímto pivem. S někým. To je na vás. Láska je ve vzduchu!
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.