Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Komplexní chuť piva je doprovázena záměrně utlumenou a příjemnou hořkostí. S citem aplikovaný anglický slad Crystal Light dodává pivu jemně karamelovou příchuť. Jeho hořkost a sladovost jsou příjemně vyvážené a tudíž velmi dobře
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Při vymýšlení našeho stáleho sortimentu jsme ihned pochopili, že potřebujeme něco do první linie. Monstrum. A tady je. Obrovské, nepoddajné, černočerné a drze vám to hledí přímo do očí. Všechna monstra ale mají nějakou slabinu. A to naše? Černá čokoláda.
Toto je sorbet, který začal naši cestu poznávání ovocných, kyselých piv a my se k němu vždy rádi vracíme. Je těžké si nevšimnout, že maliny jsou pro Sour Ale dokonalým ovocem. Sladovaná pšenice spolu s pšeničnými vločkami dodávají tomuto lehkému, osvěžujícímu pivu nádhernou hladkost vyváženou příjemnou kyselostí. Díky jeho výrazné červené barvě je těžké odolat plné sklenici našeho malinového sorbetu.
Nový Zéland má úžasné chmely a my jsme si pro tuto NEIPA vybrali první sklizeň chmele Nelson Sauvin z nové chmelnice Tapawera. Barva je zlatá a příjemně zakalená. Úžasné aroma je plné angreštů, broskví a hroznů Sauvinon Blanc. Chuť balancuje mezi delikátní sladkostí a svěží hořkostí, a než jsem dopsal tento popisek, tak koukám, že moje sklenice je náhle prázdná! Musíte to taky ochutnat!
Tomuto jasně červenému pivu z lesních plodů dominují stovky kilogramů černého rybízu, malin a brusinek, které vytvářejí ovocnou symfonii osvěžení. Sladká a kyselá chuť jdou ruku v ruce s hladkým sladovým základem, který do vaší zimy jistě přinese více léta.
Toto je sorbet, který začal naši cestu poznávání ovocných, kyselých piv a my se k němu vždy rádi vracíme. Je těžké si nevšimnout, že maliny jsou pro Sour Ale dokonalým ovocem. Sladovaná pšenice spolu s pšeničnými vločkami dodávají tomuto lehkému, osvěžujícímu pivu nádhernou hladkost vyváženou příjemnou kyselostí. Díky jeho výrazné červené barvě je těžké odolat plné sklenici našeho malinového sorbetu.
Pub fiction /ˈpʌb ˈfɪkʃən/ n. 1. Mnohdy ne zcela věrohodné historky, jejichž originalita koreluje s počtem vypitých piv.2. Světoznámá NEIPA z Plzeňského pivovaru Raven plná chmelů Idaho 7, Mosaic a Simcoe
Kamenická 13 je spodně kvašené pivo Bavorského typu uvařené tradiční technologií ze čtyř druhů sladu, chmelené odrůdami Harmonie a Premiant. Vyznačuje se jiskrnou jantarovo-granátovou barvou, sladově-chmelovou vůní, plnou chutí a příjemnou hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Pivo, které vypadá a chutná jako oblíbené české bonbony - to je naše Hašlerka. Do piva jsme přidali anýz a fenykl, které pivu propůjčily charakteristické aroma a chuť. Fialové barvy jsme pak dosáhli přidáním klitorie ternatské, neboli motýlího čaje. Pivo tak má krásnou fialovou barvu, díky čemuž vám opravdu bude připadat, jako byste pili hašlerky. Toto pivo si prošlo několika zkušebními várkami v pokusném nanopivovaru v Automatu Matuška, než jsme docílili ideálních poměrů anýzu a fenyklu a výsledné barvy. Tak na zdraví a dejte nám vědět, co na toto pivo říkáte!
Bohemia oscura má nesrovnatelnou vůni a tělo. Jedná se o vídeňské pivo vyrobené z jemné směsi praženého sladu a karamelu, která mu dodává jedinečnou tmavě měděnou barvu. Jeho jedinečná chuť je jemně nasládlá s kouřovým aroma oříšků a kávy.