Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jako L410 Turbolet je i naše 12 Kunovická klasika, chmelená třemi nejpopulárnějšími českými chmely. Čistá, středně plná chuť sladu, vyvážená velkým množství chmele, který dodává našemu turboletu skvělou pitelnost za všech letových podmínek.
Dodavatel: Pivovar Rotor
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Ano, možná jsme trochu posedlí výrazně nachmeleným pivem, ale to jsou naši konzumenti také. Hopsese je něco pro milovníky chmele. Pořádná West Coast IPA s jemně nižším obsahem alkoholu, ve které vás chmel praští do nosu a kousne do jazyka. Kombinace amerických odrůd vytváří ovocné aroma zralého ananasu a guavy s citrusovými tóny, aby pak přešla do krátké a intenzivní hořkosti, která nás nesmírně baví.
Bohemia oscura má nesrovnatelnou vůni a tělo. Jedná se o vídeňské pivo vyrobené z jemné směsi praženého sladu a karamelu, která mu dodává jedinečnou tmavě měděnou barvu. Jeho jedinečná chuť je jemně nasládlá s kouřovým aroma oříšků a kávy.
V naší nové New England IPA jsme použili dva z nejmodernějších světových chmelů – novozélandský Nectaron a americkou Stratu. Tyto dva chmely jsou extrémně aromatické a ovocné. V tomto pivu tak naleznete kombinaci tropických chutí. Díky modernímu postupu chmelení je pivo velmi aromatické, ale hořkost zůstává nižší.
Prodlužující se noci nám posloužili jako inspirace pro naší zatím nejodvážnější New England IPA. V receptu jsme vycházeli z našeho Nectar of Happiness, podstatně jsme ho ale potemnili – podíl praženého sladu poskytl černý odstín a lehké tóny praženosti. Obří třešničkou na vrch je pak extrakt z habanero papriček, který poznáte podle paprikové chuti a příjemné pálivosti.
High Wire je naší poctou Pale Ales ze západního pobřeží Ameriky, piva bez omluvy poskakují vpřed svým charakterem. Nechte své chuťové buňky projít touto zkouškou rovnováhy. Chuť manga, liči a lahodného grapefruitu harmonizuje s hladce složeným sladovým základem, který se rozvine do křupavého hořkého závěru.
Zlatá barva a nižší bílá pěna, pivo čiré. Aroma zralých broskví, manga a papáji. Středně plné sladové tělo s výraznou kyselinkou a chutí peckovitého ovoce. Doznívání hořké s tóny grepové kůry. Štavnaté a osvěžující. Double dry-hop chmely Sabro a Galaxy. Vyrobeno metodou kettle-souring.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
Toto pivo je součástí naší série mistrovství světa, vytvořené na oslavu žijících legend té nejkrásnější hry. Alvaro je Gelato vytvořené s titány španělské scény – Basqueland Brewing. Sladkokyselé pivo inspirované svátečním Bizcochem, plněné až po okraj pomeranči, nektarinkami a mandarinkami, s nádechem ušlechtilého šafránu.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Spodně kvašená světlá třináctka s těmi nejvybranějšími českými chmely. Sladový základ tvoří tradiční plzeňský slad, který je doplněn britským sladem Maris Otter. Příjemná hořkost a vysoká pitelnost dělají z tohoto ležáku ideální vánoční dárek pro kohokoliv, kdo rád zkouší nová kvalitní piva, ale zároveň je spíše konzervativní a dává přednost spodně kvašené klasice.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity naše oblíbené Amarillo, Citra a Sabro, které dávají pivu aroma po pomeranči, tropickém ovoci, pryskyřici a lehce kokosu.
Svrchně kvašené pivo typu English India Pale Ale. Vůně je jako čerstvě rozkrojená limetka. Chuť je výrazná chmelová a pivo více prokvašené, takže i sušší. Barva je velmi světlá, ale nikoliv čirá, nýbrž mlhavá, jako lesklý závoj odrážející světlo.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.