Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nová várka hořkého a neuvěřitelně pitného západního pobřeží IPA s chmelem Motueka, Citra cry a Columbus. V chuti můžete cítit hlavně citrusové plody (grapefruit, pomelo), angrešt a tropické ovoce.
Dodavatel: Černý Potoka
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Naše první doma uvařené pivo s ovocem, jehož úplně prvotní záměr byl kyseláč v jahodové sezóně. Jahoda se však nakonec neukázala jako to pravé pro kyseláč, a tak jsme v konverzaci s domácími sládky dospěli k možnosti spojení s pšenicí. Hned jsme to zkusili a výsledek byl úžasný. Nebylo třeba hledat složité složení sladů, použili jsme pouze slad plzeňský a pšeničný.
Chmelovou chuť tvoří typické německé chmely Mandarina Bavaria a Monroe. Pro letní charakter piva pak už chyběly jen jahody, kterými jsme rozhodně nešetřili a na naši 10 hl várku jsme jich použili rovnou 60 kg.
Pšeničný speciál 11° je postavený na dvojici německých chmelů Magnum a Spalt Spalter. Už na první pohled zaujme jasně slámovou barvou a správným pšeničným kalem, neméně povedena je i samotná chuť – příjemný slad, oblili, ovoce i něco z ostřejšího koření.
Jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jeho základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které přidáním višňového extraktu a likéru získává působivou temně červenou barvu a jedinečnou chuť. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží, pod ní se rozvine úžasná vůně zralých višní.Je vhodné jako aperitiv, výborně se hodí také k sýrům a dezertům. Hodnocení RateBeer 88.
Svět piva a svět kávy splynuly v jeden vzrušující proud chutí a vůní. Výběrová káva z Kostariky obohatila náš světlý bock a zrodila se BOCKOFFKA – silné pivo s překvapivě jemnými ovocnými tóny a středně intenzivním kávovým dozvukem. Vášniví milovníci piva a kávy mají hned život o dost pestřejší.
Pivovar Van Steenberge vytvořil Piraat v roce 1988 po úspěchu svého piva Gulden Draak. Jozef Van Steenberge použil stejné unikátní vinné kvasinky jako v Gulden Draak a vytvořil tak jedinečné, vynikající jantarové pivo.
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.
Se srbskou pivovarnickou jedničkou jsme uvařili dvě moderní piva stylu IPA, jednu u nás v Lounech, jednu v Srbsku v Novi Sad. Naše verze je jemná příjemně chmelená aromatická New England IPA chmelená intenzivní kombinací chmelů Mosaic, Mosaic Cryo, Citra a Idaho 7.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.