Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené pivo, inspirováno americkými pivovary. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality a slad přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za "studena".
Nefiltrované a nepasterované pivo středně prokvašené a s dlouhodobým ležením. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené pivo, inspirováno americkými pivovary. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality a slad přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za "studena".
Nefiltrované a nepasterované pivo středně prokvašené a s dlouhodobým ležením. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Ochucená verze naší West Coast IPA. Aroma grepové kůry perfektně ladí s chmely a umocňuje tak zážitek. Citrusová bomba, hořkost grepové kůry a šťavnatost grepové dužiny. To chceš! Lollihop na druhou.
Delirium Nocturnum je silné, svrchně kvašené pivo tmavě červenohnědé barvy s kompaktní, krásně kroužkující, žlutobílou pěnou. Zaujme již vynikající vůní s dotekem karamelu, čokolády a kávy, připomene také koření jako lékořice nebo koriandr. V ústech zpočátku navodí velmi příjemný pocit sladkosti a jemného alkoholu, poté se postupně prosadí chmelová hořkost s akcentem praženého sladu a čokolády. Nakonec si vychutnáme doznívání v perfektní vyváženosti hořké, sladké a kyselé chuti, která nabízí skutečný zážitek.
Po ovoci a dřevu představujeme další odnož, která vychází z našeho čistého souru. Nové extrémně aromatické chmelové odrůdy z minulý let nám dovolují trošku popustit uzdu fantazie a tak jsme náš sour za studena nachmelili oblíbeným chmelem Sabro, který pohladí svým kokosovým, ananasovým a tropickým charakterem. Jde o pivní styl DRY HOPPED SOUR ALE
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Druhá iterace naší spolupráce s nadačním fondem Zkruhu dala za vznik krásně aromatické New England IPA. Ta je díky použití cryo chmelů příjemně voňavá po tropickém ovoci. Etiketu nám vytvořil Šimon Kučera a udělal tak z plechovky tohoto piva opravdový skvost.
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.
Úplnou novinkou v nabídce je Cidre vlastní výroby, který by měl zůstat v sortimentu nastálo. K mání ve třetinkách, sedmičkách a KEG sudech. Cidre francouzského typu vyrobený z vybraných odrůd českých jablek. Čerstvě vylisovaný mošt fermentujeme a necháme dokvašovat v ležáckých tancích. Nic víc, nic míň! Nepřidáváme cukr, konzervanty, barviva, aromata. Uměle nedosycujeme. Žádný koncentrát! Jablka, jenom jablka, nic než jablka! K tomu nám dopomáhej Bůh!
Chtěli jsme udělat čiré pivo, se střední hořkosti, které bude krásně ovocné, voňavé, ale zároveň hodně pitelné. Rozhodli jsme se pro kombinaci chmelů Strata, Citra a Columbus. Můžete se tedy těšit na vůni a chuť tropického ovoce (maracuja), citrusy (grapefruit) a tóny jahod.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
OBLAKA jsou nové DDH IPA s chmely Idaho7, Chinook, Cashmere, Citra a Azacca. Mísí pryskyřičné a grepové tóny s vůní sladkého tropického ovoce. Chuť je výrazně chmelová bez hořkého doznívání. Pitelnost vysoká i přes sílu původního extraktu.
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.