Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené pivo, inspirováno americkými pivovary. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality a slad přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za "studena".
Nefiltrované a nepasterované pivo středně prokvašené a s dlouhodobým ležením. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené pivo, inspirováno americkými pivovary. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality a slad přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za "studena".
Nefiltrované a nepasterované pivo středně prokvašené a s dlouhodobým ležením. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Klasika která nikdy neomrzí, ležák od Permona se pyšní skvělým řízem, vyváženou chutí a úžasnou pitelností. Při vaření tohoto kousku byly použity dva druhy ječného sladu.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.
Svrchně kvašené pivo typu English India Pale Ale. Vůně je jako čerstvě rozkrojená limetka. Chuť je výrazná chmelová a pivo více prokvašené, takže i sušší. Barva je velmi světlá, ale nikoliv čirá, nýbrž mlhavá, jako lesklý závoj odrážející světlo.
Klasický český spodně kvašený světlý ležák. Jedenáctistupňové kvasnicové pivo výrazné hořkosti a vyvážené chuti. Pivo z vybraných českých chmelů a sladů pro každodenní řeholi v postmoderním světě.
Rezident je spodně kvašený ležák českého typu vařený tradičním postupem. Nefiltrovaný a nepasterizovaný, s vyváženou hořkostí danou žateckými odrůdami chmele Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Středně plné sladové tělo, barva světle zlatá.
Klasický český spodně kvašený světlý ležák. Jedenáctistupňové kvasnicové pivo výrazné hořkosti a vyvážené chuti. Pivo z vybraných českých chmelů a sladů pro každodenní řeholi v postmoderním světě.
Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv. Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.
Ano, je to Gose Chuť zralého, sladkého a přece trochu nakyslého kiwi a jemnou kyselost bio limetek podtrhuje právě přidaná himalájská sůl. Limetky dodávají pivu také nádhernou vůni. To prostě chceš. Na zdraví!
Seznamte se s Double IPA, která se tento rok umístila na třetím místě v celoevropské soutěži pořádané Hop Growers of America. Její komplexní ovocný chmelový charakter je vytvořen souhrou chmelů Simcoe, Idaho7, Talus Cryo a Huell Melon. Jde o intenzivní, přesto ale jemný zážitek.
Jedná se o klasický American Pale Ale, vařený převážně ze sladu Viking Pale Ale a vydatně chmelený chmely Sabro a Simcoe. Barva tohoto piva je světle měděná, chuť jemně sladová s dotykem oříšků a intenzivně citrusová s borovicovými tóny.
Využili jsme vyšperkovaného receptu naší nejprodávanější New England IPA a na jejím základě uvařili pivo, které vás intimně seznámí s charakterem novozélandského chmelu Nelson Sauvin, jehož unikátní složení aromatických olejů přináší intenzivně ovocné chutě a vůně, které připomínají bílé hroznové víno.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Unikátní pivní styl, ve kterém jde o napodobení chuti praženého sladu přidáním kávy a kakaových bobů při zachování světlé barvy. Vanilkové lusky zjemňují praženost a zvyšují pitelnost.