Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kasteel Hoppy 0,33l je belgické světlé, svrchně kvašené pivo. Speciální směs belgických chmelů dává tomuto pivu výjimečné chmelové, jemně kořeněné aroma s dlouhým a hořkým dozníváním.
Dodavatel: Van Honsebrouck
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Bohemia Idols, kterou společně uvařili Jakub Sychra z Pivovar Clock, českého minipivovaru, a Aleš Dvořák z Budvaru, Národního pivovaru České republiky, spojuje to nejlepší z prvků české pivní kultury pro svěží pohled na ikonický styl českého ležáku.
Milujeme kyseláče! Vařili jsme ho klasickou metodou Kettle Souring, kdy se do piva před chmelovarem přidají Lactobacily (také se vyskytují v probioticích, či v jogurtech), které sníží PH piva. Oproti klasickým pivům tohoto stylu jsme stupňovitost posadili trochu výše, abyste si mohli vychutnat větší komplexnost těla. Následně se do piva přidalo štědré množství Malin, konkrétně více jak 20 % z celkového množství piva. Vůně i chuť malin v pivu je velmi výrazná. Kyselost vyšší a pitelnost neskutečná. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Kyselé léto otevíráme novým přírůstkem do naší základní série „Sour“. V té jsme nyní šáhli po známé dvojici chutí jahody a rebarbory, kterou můžete znát z receptů na koláče. Společně tak dobře fungují, protože kyselejší rebarbora skvěle doplňuje sladkou jahodu a přesně to ucítíte i v našem novém kyseláči.
Pivo stylu Amber ALE, svrchně kvašené, díky kombinaci sladů je při napití cítit jemná karamelová chuť. České chmely dávají pivu základní hořkost, lehké květnaté až citronové aroma tvoří chmel Citra. Červenou barvu, plnější tělo a sladové aroma dodávají našemu RED ALE slad Carared a melanoidní slady .
Hákův RED ALE je výjimečné pivo, do kterého se snadno zamilujete
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Polotmavý prémiový ležák konzervativního ražení – velikonoční speciál, který jsme po mimořádně kladných ohlasech zavedli do stálé nabídky. U Boha není nic nemožné!
Tmavě červená barva se světle růžovou. Jemně ovocná vůně s nádechem mandlí a mírně višňových višní. Sladká a ovocná, s příjemnou rovnováhou mezi sladkou a kyselou. Vynikající dezertní pivo.
Světlý ALE belgického typu, který navazuje na klášterní piva trapistická.
Domovem tohoto typu piva jsou Trapistické kláštery v Belgii a Holandsku. Tato svrchně kvašená piva jsou typologicky uváděna jako ABBEY ALE . Vyznačují se vyšší hořkostí, zemitým až trávovým aromatem použitých chmelů a celkový vjem dovršuje výrazná ovocná chuť a vůně belgických kvasnic svrchního kvašení. Není bez zajímavosti, že náš Abbey ale je krom kvasnic vyráběn z ryze českých surovin.
Slad PALE ALE ze sladovny Bernard Rajhrad a žatecké chmele odrůd Sládek, Žatecký poloranný červeňák a Kazbek. Kvašeno již zmíněnýni kvasnicemi svrchního kvašení belgické provenience.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
OPICE SLAVÍ 8 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili německý pivní styl DOPPELBOCK. Jedná se o spodně kvašené polotmavé pivo s 7,5% alkoholu, které je založeno hlavně na složení sladů. Používá se velký poměr bavorského sladu spolu s karamelovým a výsledné pivo je tak v tělu výrazně hutné, chlebnaté, s lehkým karamelem. Hořkost je nižší a jemná díky použití aromatických německých odrůd. Tak na zdraví!!!