Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Středně prokvašený Poutník 12° je vařen bez přidávání cukru.
Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná a vyvážená. Je vařen z křišťálově vody z křemešnických kopců. Ve vůni můžete nalézt jemné moravské slady.
Kvasnicové pšeničné pivo číslo 1 v Německu a jedno z nejoblíbenějších na světě. Přirozeně zakalený, ve skle sametově zlatavý a se silnou hlavičkou pěny, která si to jméno opravdu zaslouží. Tato pšeničná pivní klasika z Mnichova hned po přípravě voní po banánu. Odborník ochutná nádech manga a ananasu a chválí krásnou rovnováhu sladkosti a hořkosti. Milovníci piva si vychutnají jemné kvasinkové aroma a nádherně jiskřivou jemnost. Je to typické pivní zahradní pivo, které spojuje lidi z celého světa.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
Mohlo by být pivo ještě ovocnější, než naše dvě předchozí Yummy? Navýšili jsme množství ovoce a ovesných vloček a navíc přidali slušnou dávku mexické vanilky. Teď opravdu obsahuje více šťávy než piva. Zážitek začíná explozí manga, následuje příjemná vlna meruněk a končí osvěžujícím charakterem ovocného koláče. Jakmile se jednou napijete, je těžké přestat - takže buďte opatrní, protože po tomto zdravém začátku dne nebudete moct jít do práce.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
I-P-A-VERSUM 012. Máte rádi zakalená piva i pořádnou hořkost? Máme pro vás řešení. Helix Nebula spojuje to nejvýraznější ze západního a východního pobřeží USA. Jemné, krémové tělo s hustým zákalem a zároveň pryskyřičnou hořkostí klasických chmelů ze zlaté doby IPA revoluce na pobřeží Pacifiku. Chmely Chinook, Citra, Amarillo a Simcoe společně dodaly aroma plné pomerančové kůry, limety, kandovaného ananasu a notnou dávku borovicového lesa. Po napití potěší asertivní hořkost, která však rychle mizí, ať si můžete dopřát další lok.
Pro únorové popíjení s čistou hlavou jsme si pro vás připravili novou verzi našeho nealka. Tentokrát ve formě klasičtější IPA opřené o hořkost a chmelový profil klasičtějších amerických odrůd chmele. V Drink and Stay Sober tak ochutnáte příjemný citrusový charakter chmelů Simcoe a Eldorado.
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
African queen - Na první nádech ucítíte ve vůni ovocné tropické tony, které Vás ale zmatou, protože v chuti tento chmel má spíše zemité tony, jako třeba anglický Bullion.
Experimentální chmel 95U1-108 – Ve vůni nádherný tropický ovoce (Fík) a trochu hrozinky. V chuti ale ucítíte opět zemité tóny s lehkou limetou.
Vlajková loď pivovaru. Americká West Coast IPA nacpaná Citrou a Mosaicem, se svěží ovocně sladkou vůní tropického ovoce, ananasu, pryskyřice a citrusů a s chmelovou hořkou chutí se suchým dozníváním.
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
Dezertní New England IPA, uvařená v kooperaci s pivovarem Raven, s mangem, kokosem, rýží a laktózou. Jestli jste si někdy přáli tekutou alkoholickou verzi stejnojmenného asijského dezertu, vaše přání bylo vyslyšeno. Pohladí extrémní ovocností a krémovým tělem.