Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Dodavatel: Westmalle
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.
Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Agnus k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou dávku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Session New England India Pale Ale Big Smokers slaví 4. narozeniny. A toto narozeninové pivo s chmelem Citra a Mosaic je dárkem pro nás všechny – milovníky ovocných a šťavnatých NEIPA. Na zdraví!
Ležák ze zeleného čerstvého chmele. A to dokonce chmele vypěstovaného na vlastní chmelnici vedle pivovaru. Tento chmel byl vysazen poprvé v roce 2018 a to i u nás u pivovaru a dalších chmelařských oblastech. Jedná se o hybridní potomstvo anglického a evropského chmele, který náš výzkumný ústav chmelařský vyšlechtil.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
Ano, možná jsme trochu posedlí výrazně nachmeleným pivem, ale to jsou naši konzumenti také. Hopsese je něco pro milovníky chmele. Pořádná West Coast IPA s jemně nižším obsahem alkoholu, ve které vás chmel praští do nosu a kousne do jazyka. Kombinace amerických odrůd vytváří ovocné aroma zralého ananasu a guavy s citrusovými tóny, aby pak přešla do krátké a intenzivní hořkosti, která nás nesmírně baví.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Vlajková loď pivovaru BrewDog je chmelená novými chmely pro vytvoření exploze tropického ovoce a totální změti grapefruitu, ananasu a liči zakončená krásně hořkým koncem. Výjimečné pivo.
Mohlo by být pivo ještě ovocnější, než naše dvě předchozí Yummy? Navýšili jsme množství ovoce a ovesných vloček a navíc přidali slušnou dávku mexické vanilky. Teď opravdu obsahuje více šťávy než piva. Zážitek začíná explozí manga, následuje příjemná vlna meruněk a končí osvěžujícím charakterem ovocného koláče. Jakmile se jednou napijete, je těžké přestat - takže buďte opatrní, protože po tomto zdravém začátku dne nebudete moct jít do práce.
Chtěli jsme udělat čiré pivo, se střední hořkosti, které bude krásně ovocné, voňavé, ale zároveň hodně pitelné. Rozhodli jsme se pro kombinaci chmelů Strata, Citra a Columbus. Můžete se tedy těšit na vůni a chuť tropického ovoce (maracuja), citrusy (grapefruit) a tóny jahod.
Austrálii a Nový Zéland nespojuje jen jižní Pacifik. V obou zemích se také pěstuje fantastický chmel. K našemu oblíbenému Galaxy jsme tentokrát přidali novozélandský chmel Taiheke a výsledek našeho snažení můžete ochutnat v této lahvi.