Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Středně prokvašený Poutník 12° je vařen bez přidávání cukru.
Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná a vyvážená. Je vařen z křišťálově vody z křemešnických kopců. Ve vůni můžete nalézt jemné moravské slady.
Dodavatel: Pivovar Poutník
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jack Hammer odpovídá názvu - KLADIVO. Naše verze IPY poskytuje nemilosrdně hořký výkon. Vůně grapefruitu jsou rychle vystřídány hořkým chmelovým aroma, které stále roste. Dokud ta nejtrpčí hořká chuť neexploduje a bouchne.
Degustační stádečko šesti Muflonů zaručeně potěší (nejen) všechny fandy kunratického minipivovaru. A navíc poslouží jako parádní dárek pro milovníky dobrého piva. Na designovou krabici už stačí jen uvázat mašli a gratulovat.
V setu vždy najdete hvězdy stálé produkce pivovaru:
Muflon světlý ležák v 11° a 12° variantě, polotmavý 12° ležák a svrchně kvašený Red ALE 13°. K nim se podle sezóny přidávají aktuální dobroty. Tak příjemné ochutnávání!
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Eliška Rejčka byla královnou a manželkou Václava II, který ji město Poličku věnoval. Pivo téhož názvu má charakteristickou vyšší plnost a hořkost. Eliška pro vás zraje minimálně 3 měsíce v našich ležáckých sklepích tak, aby vznikl vytříbený celkový požitek. K dostání na Velikonoce a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Pivo oceněné titulem Best Session IPA americkou asociací chmelařů Hop Growers of America. Tahle lehká IPA od legendárního pivaru Falkon vás dostane svým krásným voňavým charakterem stvořeným kombinací chmelů Idaho7, Cashmere, Centennial, Citra a Cascade. Důkaz, že pro bohaté chmelové chuti nemusíte sahat po silných pivech.
Slavnostní pivo připravené originálním způsobem chmelení zeleným hlávkovým chmelem z letošní sklizně. K jeho přípravě bylo požito výhradně českého aromatického chmele – Žateckého poloraného červeňáku.
Tento noblesní ležák typu Märzen má plné sladové tělo harmonicky vybalancované příjemnou a velmi jemnou hořkostí Žateckého poloraného červeňáku. Ve vůni příjemné „zelené tóny“ připomínají bílá vína odrůdy Sauvignon. Sytá zlatá barva, velice jemná hořkost a říz dotváří chuťový zážitek z tohoto piva. Je vhodné např. jako aperitiv, nebo ke studeným předkrmům. Velmi dobře ladí k rybám s výraznější úpravou, nebo bílým masům se smetanovou omáčkou.
Temně rudá barva, hustá béžová pěna. Aroma karamelových sladů a žateckých chmelů. Vyšší říz, vysoká pitelnost a zajímavé snoubení chuti tmavých sladů a vyšší hořkosti.
Série Single Malt & Single Hop vařená z jednoho druhu sladu (rajhradský humnový slad) a jedné odrůdy chmele - Galaxy, který pivu dodává příjemnou hořkost a vynikající aroma marakuji, manga, broskví a citrusů.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Svrchně kvašené pivo typu Australian Pale Ale. V tomto stylu najdete australské chmely, které vám krásně intenzivně voní po kandovaném ovoci, ananasu s doznívající růží. Hořkost tohoto piva je střední a objevují se zde tony melounu či tropického ovoce. Barva je světlá jako sluníčko, pod kterým chmel zrál.
Brňáci nás naučili na Zelený čtvrtek pít zelené pivo. Proč ne, ale my na to jdeme jinak. S kopřivou a hořkostí piva Session IPA. Dnes je prostě škoda umřít.
Ano, zelené pivo na Velikonoce. My jsme zvolili belgický ejl a kopřivu.