Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Uvařili jsme dvě nové NEIPA a použili do nich stejné slady, stejný chmel i stejné kvasnice. Antigravitace je lehká 13° Session NEIPA s jemný sladovým charakterem. Nechte své smysly unášet v ovocných vůních borůvek a broskví vytvořených chmely Idaho 7 a Mosaic. Sametové tělo vás hladce přivede až k příjemně hořkému závěru.
Je spodně kvašené pivo intenzivní chuti, která se díky zachování tradičních pivovarských technologií projeví již při prvním napití. Chmel ze severních Čech dodává pivu výraznou hořkost, která je typická pro český ležák. Kalich byl populární zejména v druhé polovině 20. století a my doufáme, že díky původní receptuře navážeme na slávu jedné z prvních jedenáctek v Čechách.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Rádi byste ochutnali zajímavé pivo? Pak je ČERVENÁ určitě něco pro vás. Pivo pro ty, kteří se odváží riskovat. Má plnou a silnou chuť s příjemnou třešňovou příchutí. Pozor: je to velmi jemné pivo.
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů. Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Kamenická IPA 15 je svrchně kvašené pivo vařené ze dvou druhů sladu, chmelené odrůdami Citra a Mosaic. Vyznačuje se tmavě zlatou barvou, ovocně-citrusovou vůní, která je výrazná i v chuti a vyšší hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované
Francouzské dubové dřevo, ve kterém pivo kvasilo a zrálo, bylo několik let v kontaktu s fortifikovaným vínem lokus červený z produkce víno J. Stávek. Má proto ve finále nazlátlou barvu, aromatiku jahod, drobných lesních plodů a suchou dochuť s kyselinkou.