Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Světlý spodně kvašený speciál je pivo vařené na měsíc duben, abyste měli čím odměnit koledníky za vyšupání. V Hody hody doprovody se krásně doplňuje kořenitost a peprnost Žateckého poloraného červeňáku a jemnost se sladší ovocitostí chmele Harmonie. Příjemně hořký, úžasně pitelný světlý speciál.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
My všichny tady z Axiomu jsme snílci. Tentokrát nás naše denní snění navedlo uvařit tenhle osvěžující Witbier s koriandrem a pomerančovou kůrou. Perfektní kousek pro horké léto. Jak se říká, na dobré věci se lehce zvyká.
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
Po letech jsme se znovu spojili s pivovarem Sibeeria a zavzpomínali na staré časy, kdy u nás Sibeeria vařila v jejich létajících začátcích. Tentokrát jsme si role vyměnili a zaletěli my k nim. Uvařili jsme Triple New England IPA nabušenou moderními chmely, na kterou jen tak nezapomenete.
PaleCzech je naším posledním pivem postaveným na českém experimentálním chmelu ze sklizně 2021. Tento klasický American Pale Ale je vystavěný na jednoduchém, suchém základu s náznakem toastových tónů a výrazné, zemité hořkosti chmelu Summit vypěstovaném na Žatecku. Bohaté studené chmelení novou českou odrůdou NŠH90 vytváří osvěžující ovocné, citrusové aroma ne nepodobné legendárním kalifornským ejlům, které tenhle styl definovali. My si ho tímhle pivem znovu definujeme po svém s tím nejlepším, co úrodná česká půda nabídla.
Borůvky jsou esencí léta a v naší Smoothie řadě dezertních kyseláčů nemohly chybět. S kapkou citrónu???? jsou na sladkém, hutném a jemně kyselém základu opravdu mimořádné. Naší inspirací pro tento kyseláč byl perfektní Blueberry Lemon Cake????, který máme doma prostě rádi.
Pivo bylo poprvé uvařeno 1996; s odvoláním na základ receptury z roku 1679, který používal pšenici, oves a ječmen. Tripel Karmelu je velmi rafinovaný a komplexně zlato-bronzový mok s fantastickou smetanovou pěnou, přes kterou se prodírá vůně citrusů, květin a hřebíčku s koriandrem, s jemně nahořklá sladkou chutí s tóny pomeranče. Opravdový silák.
Naše jediná desítka jedinečné chuti nese jméno Jošt po Joštu Moravském. Po svém nositeli je náš Jošt velmi schopný se prosadit na trhu. Mnozí, kteří jej ochutnali, sázejí na to, že pijí jedenáctku.
Lehké světlé pivo v pivním stylu American Pale Ale s dostatečným sladovým tělem postaveno tak, aby bylo pivo vyvážené, velice dobře pitelné a hlavně svěží. Středně silné chmelové aroma s chmely Cascade, Mosaic a Comet. Chmel je hezky patrný, ale nijak rušivě nevystupuje. Celkově velmi hladký profil.
Nový přírůstek do řady našich ovocných kyseláčů udeří intenzivní dávkou černého rybízu a vyšší kyselostí. Bude vám skvělým společníkem pro slunečné letní dny.
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.