Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Když už v nedalekých Ludvíkovicích, ale nejen tam, je památník Dr. Hanse Kudlicha, který se roku 1848 zasloužil v rakouském Říšském sněmu o zrušení poddanství, nechtělo by to uvařit "jiné" pivo? Co třeba ležák, ale s německými chmely? Zbavte se předsudků a vychutnejte si kombinaci, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Boží Session IPA! je novinkou v naší vánoční sérii a navazuje na motiv pitelných, nachmelených piv, která nás v tomhle roce bavila pořád víc. Je lehká, suchá, hořká a (samozřejmě) plná amerického chmele. Lehká piva možná nejsou na Vánoce tradiční, ale myslíme si, že by se vám jedno mohlo hodit. Třeba na vytrávení po vydatném jídle.
Chmel blend Pink Boots od Yakima Chief Hops je prostě zaručená lahůdka, a tak jsme ho objednali o něco víc, aby nám krom kooperační várky ozdobil i další pivo. To další pivo je NEIPA. Přisypali jsme k Pink Boots ještě Stratu, Vistu a Galaxy a výsledkem je sklenice plná tropického ovoce.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner 4 Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Další letní Goséčko v naší nabídce. Krásně pitelná a osvěžující 9tka, ideální na uhašení žízně v tropických vedrech. V tomhle kyselači byl použitý chmel Hallertauer Melon. Jedná se o německou aromatickou odrůdu vyšlechtěnou z amerického chmele Cascade. Má specificky ovocnou chuť a aroma po melounu a jahodách. Složení: voda, ječné slady, pšeničný slad, lactobacillus (vegan), chmel Hallertauer Melon, vodní meloun, himalájská sůl, koriandr.
Jedná se o velmi hořké pivo s hodnotou hořkosti 100 IBU. Takové se v česku objevuje jen jednou za čas. Jde o silný speciál ve stylu Double IPA a je chmelený čtyřmi druhy chmelu.
Inspirováno španělským jménem Juan Cabrón (Chuan Kabrón) — ovšem tahle desítka není žádný San Miguel. Kabrón je poctivě uvařený na 10,80 % EPM (Extrakt Původní Mladiny) a získává si víc a víc obliby svou lehkostí a zároveň plnou postupně doznívající Magnumovou hořkostí.
Faxe 10% je nejlepší silné pivo s plnou a silnou hodnotou za skvělé peníze.
Faxe 10% je silné pivo s 10% alkoholu. Mírná sladkost v kombinaci s vysokým procentem alkoholu vede k vyváženému produktu s vínovou chutí. Faxe 10% je bez přísad a na rozdíl od jiných velmi silných piv neobsahuje žádný přidaný alkohol. Vysokého obsahu alkoholu je dosaženo pomocí standardních technik vaření, je snadno pitelný a je vynikající alternativou k nápojům a koktejlům.
Mango sticky rice je desert původně z Thajska, který se rozšířil po celé jižní a jihovýchodní Asii. Jde jednoduše o nakrájené mango podávané společně s lepivou rýží nasáklou kokosovým mlékem. Abychom tuto chuť napodobili, použili jsme velké množství amerických voňavých chmelů, jejichž mangový charakter jsme podpořili bohatou dávkou skutečného ovoce. Pro napodobení druhé části dezertu, jsme využili kombinaci rýže, kokosu, ovesných vloček a laktózy, společně propůjčují autentický krémově mléčný charakter s citelnou kokosovou chutí.