Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Uvařit hořké, nebo dokonce extrémně hořké pivo není problém. Horší je sestavit takové pivo tak, aby Vás hořkost bavila i po druhém, i třetím i dalším napití. A to už je trochu alchymie. Doufáme, že náš Zaříkávač chmele si s tím poradil dobře.
Léto propuklo naplno, takže nastal čas na náš lehký a skvěle pitelný retro pale ale Zeppelin. Opět jsme chmelili americkými odrůdami Cascade a Citra, a také australskou odrůdou Galaxy, jejíž část jsme přenesli i do studeného chmelení. Zeppelin je nenáročné pití na dlouhé letní večery.
Lehký ALE světlé zlatavé barvy s výrazně osvěžující hořkostí díky českému chmelu Premiant a kořenu pampelišky. Americké chmely a citronová tráva dodávají ALE Pampelišce příjemnou citrusovou vůni.
ALE Pampeliška výborně chutná s kouskem limetky. Jestli jste dosud marně hledali lehké pivo s výraznou chutí, už jste ho našli. Vychutnejte si ALE Pampelišku s jen 3,9 % alkoholu.
V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jeho základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které přidáním višňového extraktu a likéru získává působivou temně červenou barvu a jedinečnou chuť. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží, pod ní se rozvine úžasná vůně zralých višní.Je vhodné jako aperitiv, výborně se hodí také k sýrům a dezertům. Hodnocení RateBeer 88.
Pivo s nižší hořkostí, zato s více chmelovými chutěmi a vůní. To je American Pane AAle z pivovar BBrew Company. Toto pivo se vám dostane pod kůži již před prvním napitím , a to svým ovocným aroma.
Kyseláče v Ravenu milujeme zhruba stejně jako ovocná piva. Nejlepší je samozřejmě zkombinovat obojí. Toto pivo je plné maracuji, která je pro kyseláče jako stvořená.
Žitný ležák jako vakcína proti blbosti. Při správném dávkování nedochází u skupiny 18+ k žádným vedlejším účinkům! Chmelený českou odrůdou Kazbek vyznačující se drsnější kořenitou chutí a vůní.
Ani v létě nezapomínáme na fanoušky silných stoutů, proto pro vás naši sládci uvařili tento Imperial Stout s kávou od spřátelené pražírny Doubleshot. Díky hustému praženému tělu a kombinaci mleté kávy a cold-brew můžete očekávat opravdu komplexní kávový zážitek.
Pivo na počest Adamova syna Antonína. Adam uvařil svému klukovi pořádné pivo.
Sestavil tak recept na dvanáctku, která je uvařená z plzeňského sladu a žateckého chmele. Pivo je jednoduché, suché a hořké a nese název jak jinak než Tonda.
Jen málo piv způsobilo v našem pivovaru více diskuzí než náš český ležák. Jsme v České republice, takže tento pivní styl musí odpovídat stylu české Plzně. Nebudeme prozrazovat, kolik prototypů jsme vyrobili, ale s Pilotem víme, že jsme na správné cestě. Doporučujeme vám být při posuzování tohoto piva přísní. Nechceme komplimenty, které si nezasloužíme!
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.