Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pečlivý výběr nejjemnějších sladů z pšenice a ječmene dává Maiselově Weisse načervenalé, zářící jantarové barvy a proces vaření bavorského ušlechtilého zrání s kvasinkami z vlastní kultivace, který se předává po generace mistrů sládků, mu dodává jeho jedinečný charakter . Svěží vůně jemných kvasinek a příjemných ovocných tónů se snoubí s jemným kořením sladových, ovocných a hřebíčkových vůní a nuancí muškátového oříšku. Poté se odvíjí mírně ovocné, kořeněné aroma pšeničného piva typické pro Maiselovu Weisse.
Společnost Maisel's Weisse Original získala v roce 2018 ocenění „FIZZ TOP DRINK“. V roce 2019 byla společnost Maisel's Weisse Original také oceněna zlatem na „Meiniger's International Craft Beer Award“.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Léto je tady! A to znamená, že máme v pivovaru uvařenou čerstvou várku Léta 2022, naší první pomoci na uhašení žízně. Tuto sezónu jsme se rozhodli pro čistou a s vydatnými 66 IBU příjemně hořkou desítku Session IPA, která by měla osvěžit vaše mlsné jazýčky i v těch nejteplejších dnech. Můžete se těšit na výrazné aroma plné mandarinek, meruněk a květin vytvořené směsí Sabro, Amarillo a HBC 586.
The Green Killer IPA (India Pale Ale) je dobře chmelené pivo s poměrně vysokým hodnocením na stupnici hořkosti. Mezi jeho silné vůně patří doteky citrusů a koření. V poměrně suchém závěru se slad dostane do popředí krásně.
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
Dá si někdo dezert? Upside Down Cake je zákuskový kyseláč inspirovaný klasikou, která se peče vzhůru nohama. Užijte si tuto kombinaci ananasu, třešní a karamelu!
Kompozici čtyř sladů a kombinaci evropských a amerických chmelů si zamilujete. Jantarová barva, plné tělo, kulatost žitného sladu, ořískové tóny a suchý dozvuk. Typická pravá chmelová hořkost ladí s chutí a vůní citrusů amerického chmele. Pitelné pivo naladěné k dlouhému vychutnávání.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Pivo Wet Hop vychází z naší Světlé 13-ky, kdy byl do piva přidán čerstvý hlávkový žatecký chmel. Chmel jsme použili jak při chmelovaru, tak při whirlpoolu i při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat. Jeden z prvních pivovarů, který s tímto druhem piv přišel na trh, byla Sierra Nevada.
Král Prahy 2020. Klasický český světlý ležák. Vyvážená sladová chuť s jemným chmelovým charakterem. Zemitost a střední hořkost. Výborná pitelnost. Plnější sladové tělo. Zlatá barva a hustá krémová pěna.
Ocenění:
1. místo v pivní soutěži Král Prahy 2020 https://www.prvnipivniextraliga.cz/cesky-lezak/kral-prahy-2020-vik-uhrineves-a-cobolis/
Piva s přídomkem „Pastry“ jsou takové alkoholické dezerty, které vás pohltí do víru intenzivních chutí díky obrovskému množství ovoce. Vysoký zbytkový extrakt a použití laktózy pak vytvoří hutné sladké tělo, které vám zaručí dlouhé trvání chuti a skvělou protiváhu kyselosti z mléčného kvašení. Enormní množství marakuji, broskví a manga bude na vašem jazyku dělat parádu pěkně dlouho.