Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Naše první setkání s neobvyklými norskými kvasinkami Kveik, fermentujícími při bláznivě vysoké teplotě. Chtěli jsme vyzkoušet, jaký rozdíl přináší tyto kvasnice do moderní NEIPA. Tento světlý ale je kalný jako mlha nad fjordem a korunuje ho nadýchaná bílá pěna. Přináší intenzivní aroma mandarinek a peckovin vytvořené směsí jedinečných kvasnicových esterů a vydatné dávky chmelů El Dorado a Azacca.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Světlá a ovocná session IPA, nízká síla, ale vysoká chuť! Chmelené Citrou a Ekuanotem a plné vůní tropického ovoce a citrusů. Plně oblíbené, s tóny mučenky a manga; následuje dobře vyvážený, mírně hořký závěr na jazyku; což z toho dělá nadpřirozené sezení, ke kterému se budete znovu a znovu vracet.
Sytě blond barva, Barbãrova krémová hlava vydává silné aroma, nenápadně vonící po medu a doprovázené buketem květinových, kořenitých a citrusových tónů. Použití měkké pšenice dává kulatý útok, bez těžkosti. Cukr poskytnutý medem během varu mladiny podléhá fermentaci a přeměňuje se na alkohol. Jedná se tedy o měkké, ale ne sladké pivo s kyselinkou, která mu dodává svěžest.
Závěr je plný jemnosti a bez hořké pachuti. Originální a osobité pivo, jehož vzdálený původ sahá až k „červoise“ vařenému našimi předky, kteří mu říkali „odpočinek bojovníka“.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální tmavé pivo: lehký stout s příjemnou pražeností, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer.
Belgický speciál se šťávou z vinné révy z odrůdy Modrý Portugal. Pivo se vyznačuje příjemnou intenzivní kyselostí šťávy z vinné révy. Vysoká koncentrace cukrů z hroznů vytváří v chuti suchý závěr známý z vína. Pivo je více nasycené, čiré a má světle červenou barvu. 5,8 % obj. alk. 9 IBU
Pivo Antoš Rarach se řadí mezi poctivé české desítky. Svou plnou chutí a výraznou hořkostí se stal velmi oblíbeným nejen ve Slaném a okolí. Pivo je vařené ze dvou druhů sladů (bavorský a plzeňský) a chmeleno dvěma druhy žateckého chmele.
Lehčí svrchně kvašený speciál amerického typu s chmely Amarillo a Mosaic. Osvěžující hořkost a aroma s ovocnými tóny podporují velmi dobrou pitelnost, třeba i jako alternativu k českému ležáku.
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Pivo typu Red India Pale Ale. Jantarová barva předznamenává suchou karamelovou a sušenkovou linku. Prim však hraje bohatá chmelová chuť a vůně, pocházející z použití amerických chmelů Summit, Mosaic a Strata. Ty pivu propůjčují tóny mandarinek, broskví, mučenky, grepu či jahod.
India Pale Lager K-45 je kombinace 2 pivních stylů. Vzali jsme to nejlepší z ležáku a okořenili ho pořádnou dávkou chmele jako u IPA. Výsledkem je chuťově netradiční ležák s vyšší hořkostí a specifickým chmelovým aroma. Jako úplně první jsme měli možnost otestovat českou odrůdu chmele Kazbek ve formě obohacených pelet G45. Ty se získávají kryogenní separací lupulinu z chmelových hlávek. Tímto postupem je odstraněn balastní materiál a docílí se intenzivnější a čistější chmelové aroma.
Klasické americké pivo střední hořkosti s výraznou vůní tropického ovoce. Celkově je pivo lehké a velmi svěží, ideální pro letní dny.
Za inspiraci děkujeme pivovaru Cobolis. APA Miami vznikla při pokusu o vytvoření lehkého amerického piva na popud našich kamarádů, žijících právě na Miami, takže i jim děkujeme za nápad.
Každý z nászná jedinečnou chuť domácího jablečného koláče ... Nyní si můžete vychutnat jeho nezbednou verzi. Díky přidané laktóze a skořici pocítíte hloubku vůně.
Nakouřená Jitrnice vychází z našeho masopustního speciálu Jitrnice, zde jsme ovšem do sypání dali 30% nakuřovaného sladu. Malou část z toho udil u sebe doma náš Budík, a to sice na dubových deskách, které jsme použili ve Dřevu. Díky použití nakuřovaného sladu má pivo hlavně v chuti tóny nakouřenosti a uzenosti. Celkově má pivo plné tělo a je velmi vyvážené.