Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.
Dodavatel: Pivovar Nepomucen
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Lehčí svrchně kvašený speciál amerického typu s chmely Amarillo a Mosaic. Osvěžující hořkost a aroma s ovocnými tóny podporují velmi dobrou pitelnost, třeba i jako alternativu k českému ležáku.
Zlatá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující lehké aroma citrusových plodů a chmelových pryskyřic. Středně plné sladové tělo, více prokvašené se středním řízem. Střední hořkost, ale o to výraznější aroma amerických chmelů Simcoe a Cascade. Odlehčená verze American IPA s vyšší pitelností, vhodná k celovečernímu posezení.
Unikátní receptura svedla dohromady žitné i ječné slady a chmely z různých koutů světa. Splynutím bohatých chutí, vůní a barev vznikla naše žitná IPA. Silný proud zážitků, který člověka strhne.
Antošův ležák – 11,8% EPM je naším nejžádanějším pivem. Jedná se o tradiční český světlý ležák, vyznačující se plnou chutí a jemnou, ale přesto výraznou hořkostí. K jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějšího chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu ze sladovny Kounicích. Lahodnost našeho ležáku umocňuje výborný říz a hustá bílá pěna.
Spodně kvašená světlá třináctka s těmi nejvybranějšími českými chmely. Sladový základ tvoří tradiční plzeňský slad, který je doplněn britským sladem Maris Otter. Příjemná hořkost a vysoká pitelnost dělají z tohoto ležáku ideální vánoční dárek pro kohokoliv, kdo rád zkouší nová kvalitní piva, ale zároveň je spíše konzervativní a dává přednost spodně kvašené klasice.
Už jste měli IPA s pomerančem, sour s kiwi i göse s malinou? A co takhle britský ejl se švestkou? Plné tělo tohohle polotmavého angličana doplňuje typicky britský kořenitě-zemitý chmel a šmrnc mu dodávají ovocné tóny čerstvých švestek.
Desítka pro náročné! Padre Fucho je i přes své lehoučké tělo nekompromisně silně nachmelený ejl s výraznou hořkostí a intenzivní vůní chmelů Galaxy a Hüll Melon. Při letních tropických teplotách vám tenhle Summer Ale zajisté přiroste k srdci.
Pro náš první skotský ALE jsme vybrali jeho Light verzi. Jedná se tedy o desítku s překvapivě hutným tělem díky použití anglických sladů. Zároveň vás překvapí výraznější hořkostí vytvořenou anglickým chmelem Challenger. Pivo jsme uvařili při příležitosti skotských her na Zichovci.
Boží Session IPA! je novinkou v naší vánoční sérii a navazuje na motiv pitelných, nachmelených piv, která nás v tomhle roce bavila pořád víc. Je lehká, suchá, hořká a (samozřejmě) plná amerického chmele. Lehká piva možná nejsou na Vánoce tradiční, ale myslíme si, že by se vám jedno mohlo hodit. Třeba na vytrávení po vydatném jídle.
Barvakaštanového jantaru. Jemná, bílá, krémová a hustáí pěna. Vůně je komplexní celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Kvasnicové pšeničné pivo číslo 1 v Německu a jedno z nejoblíbenějších na světě. Přirozeně zakalený, ve skle sametově zlatavý a se silnou hlavičkou pěny, která si to jméno opravdu zaslouží. Tato pšeničná pivní klasika z Mnichova hned po přípravě voní po banánu. Odborník ochutná nádech manga a ananasu a chválí krásnou rovnováhu sladkosti a hořkosti. Milovníci piva si vychutnají jemné kvasinkové aroma a nádherně jiskřivou jemnost. Je to typické pivní zahradní pivo, které spojuje lidi z celého světa.
Transformativní IPA využívající špičkovou chmelovou směs z USA. Na první dojem je na nose obrovské aroma citrusové kůry, broskve a manga. Chuť se pak mění mezi šťavnatým ovocem, mangem a guavou a lehkou grapefruitovou kůrou.
Velké a odvážné s chutí, s hustým pocitem v ústech, ale pak s nízkou hořkostí a vynikající vyvážeností, což z něj dělá pivo se schopností přizpůsobit se každé příležitosti.