Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Cryo Hops® jsou kryogenně zpracované chmelové pelety s podstatně vyšší koncentrací lupulinu (část chmele, kde se skrývá většina chmelových dobrot) než běžné chmelové pelety. Dosud jsme ještě nedělali žádné z našich piv výhradně z Cryo – až dosud. Rest in Space představuje Cryo Pop™, unikátní směs chmelů známou pro své úžasné ovocné aroma. Vyšší obsah lupulinu dodává této NEIPA výraznější hořkost a bezkonkurenčně intenzivní vůni mandarinek, broskví, tropického ovoce a citrusů.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené speciální pivo stylu ALE, vyznačující se měděnou až zlatavou barvou. Je vyhledáváno zejména pro svoji hořkost a aroma českých a amerických chmelů. ALE Kotvičník 14° má mohutné tělo s vyšším zbytkovým extraktem.
Pivem je prostoupena bylina Kotvičník zemní, která mu dodává jemné slaměné aroma. Podle některých zdrojů má kotvičník (tribulus terestrris) blahodárné účinky na reprodukční systém, podporuje sexuální aktivitu a vitalitu. Ale pozor - Hákův ALE Kotvičník má obsahuje 6% alkoholu.
Lindemans Framboise se vyrábí přidáním alespoň 30% malinového filtrátu z vlastních malin do klasického, kyselého, nejméně rok starého lambiku. Toto pivo se vyznačuje jemnou ovocnou vůní s nádechem karamelu, jemnou kyselostí lambicu a krásnou, tmavě růžovou barvou.
Tahle hustá a šťavnatá milkshake IPA je infuzována velkou náloží manga a špetkou poměranče k podrthnutí jemné kyselosti. Výsledkem je letní a zábavné pití, které má sílu. Navíc je zářivě žluté jako odpolední slunce.
Pivo vařené podle staré holandské receptury z 18. století. Vyrobeno na počest princezny Anny Hannoverské, ale určené námořníkům. Tmavé pivo výrazně kořeněno-bylinné chuti.
Abychom vám v tekuté formě přiblížili chuť toho asi nejslavnějšího vánočního cukroví, uvařili jsme hutný a silný milk stout. Stout s laktózou není žádný výmysl moderní doby, vyrábí se už sto let a má to důvod – laktóza, mléčný cukr, je pro pivní kvasinky nekvasitelná a tak si pivo zanechá vyšší sladkost. Přídavek velkého množství vanilky a kakaových bobů dotváří celkový úmysl a Rohlíček tak bude skvělým partnerem k cukroví vaší babičky.
OPICE SLAVÍ 6 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili něco silnějšího: tmavé pivo ve stylu Baltic Porter s přídavkem kokosu o síle 20% EPM. Pro výrobu tohoto piva se používá kombinace karamelových a čokoládových sladů, je spodně kvašené a leželo 6 týdnů. V pivu dominuje aroma tmavých sladů s nádechem čokolády, karamelu, trošku kávy. Do ležení se ještě přidával opražený strouhaný kokos. Tak na zdraví!!!
Svrchně kvašené 14° silné, ochucené pivo. To je Sunset Sari, pivo s příchutí manga. Ochutnejte tuto nevšední kombinaci. Je nepasterizované a nefiltrované. Mírný zákal není závadný, jedná se o přirozený jev.
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Využili jsme vyšperkovaného receptu naší nejprodávanější New England IPA a na jejím základě uvařili pivo, které vás intimně seznámí s charakterem novozélandského chmelu Nelson Sauvin, jehož unikátní složení aromatických olejů přináší intenzivně ovocné chutě a vůně, které připomínají bílé hroznové víno.
Pivo stylu American Pale Ale je řemeslné pivo představující příjemné zpestření oproti pivnímu stereotypu, které trápí každého milovníka zlatistého moku.
Lahodně nachmelená dvanáctka s netradičním sloučením klasické hořkosti a kořeněné chuti s nádechem citrusů potěší objevitelé nových pivních zážitků, ale i klasického konzumenta si žíznivým krkem. Tak ALE dej si jeden!
Lehká sezónní ALE, který je chmelený za studena díky tomu má výrazné aroma tropického ovoce, které pochází z použitých odrůd chmelu. Ideální do horkých letních dnů.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Sváteční pivo chmelené pěti chmely s názvy drahých kamenů, abyste na Velký pátek nemuseli pro velikonoční poklad do skal. Voní i chutná skvěle a alkohol je pěkně skryt.DRY HOPPED FESTBIER.
Abychom vám přinesli opravdovou chuť vánoc, rozhodli jsme se udělat pivo s chutí známých holandských sušenek. Základem je polotmavý Brown Ale z polotmavých sladů, který jsme obohatili o chuť vánočního speculoos koření.