Omlouváme se za nepříjemnost.
Uups. Zkuste hledání ještě jednou.
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Únětický pivovar byl založen již v roce 1710. Pivo se zde vařilo až do roku 1949, kdy došlo ke znárodnění. Na jaře 2011 se však po 62 letech podařilo výrobu piva obnovit. Dnes vaříme v Úněticích desítku, dvanáctku a občas také Únětický speciál. Naším posláním je vždy vařit poctivé a dobré pivo. Dodržujeme „zákon o čistotě piva“, při výrobě používáme klasické postupy a pouze pivovarské suroviny českého původu. Přijďte se sami přesvědčit do pivovaru v Úněticích.
Uups. Zkuste hledání ještě jednou.