Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Legenda praví, že když hlavní sládek stáčel do první várky experimentálního nového receptu, byl osvětlen paprskem slunečního světla a rozhodl se jej pojmenovat „El Sol“. Počátkem roku 1900 se značka stala dnes již ikonickým „Solem“. Podává se s kouskem limetky v hrdle lahve.
Vaří se sluneční energií Slunce bylo vždy srdcem a duší Sol a od roku 2020 bude Sol vařený v nizozemském pivovaru Zoeterwoude produkován obnovitelnou energií ze sluneční energie. To znamená, že až si budete příště užívat sol ve více než 50 zemích, můžete opravdu ochutnat slunce .
Dos Equis Lager je osvěžující, zlatavý ležák vyrobený z praženého sladu, vybraného chmele a unikátního kmene kvasinkových bakterií. Toto pivo se vyrábí v Mexiku od roku 1897, přičemž dvě „X“ představují nadcházející 20. století.
Krušnohor Jedenáctka ihned zaujme svou světle zlatavou barvou a příjemným chmelovým aroma žateckého chmele. Po napití pak objevíte její lehčí až středně plné tělo a mírně vyšší hořkost, které ji spolu s výrazným řízem činí nebezpečně dobře pitelnou.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Klasický český ležák. Naladili jsme ho tak, jak Vám nejvíc chutná: plný, hořký nefiltr nepaster vařený na dva rmuty z rukou skutečného mistra. A samozřejmě prémiový! Tady je svět opravdu v pořádku.
Komplexní chuť piva je doprovázena záměrně utlumenou a příjemnou hořkostí. S citem aplikovaný anglický slad Crystal Light dodává pivu jemně karamelovou příchuť. Jeho hořkost a sladovost jsou příjemně vyvážené a tudíž velmi dobře
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Faxe Premium je hladké a plné sladové ležácké pivo.
Faxe Premium je klasický mezinárodní prémiový ležák s hladkou a výraznou chutí. Výsledkem kombinace nejjemnějšího sladu, chmele a vlastní vody je celosladové prémiové pivo, které je plné, ale zároveň příjemně jemné s kulatou chutí a jemným pocitem v ústech. Křupavé a vyvážené ležácké pivo.
Faxe Premium - hladké ležácké pivo dovezené z Dánska
Bohemia oscura má nesrovnatelnou vůni a tělo. Jedná se o vídeňské pivo vyrobené z jemné směsi praženého sladu a karamelu, která mu dodává jedinečnou tmavě měděnou barvu. Jeho jedinečná chuť je jemně nasládlá s kouřovým aroma oříšků a kávy.
Představujeme nový ležák, který není úplně tradiční. Kromě aromatického českého chmelu Harmonie jsme v něm totiž použili i třísky amerického dubu. Můžete se tak těšit na lehké vanilkové tóny podobné bourbonovému charakteru.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.