Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Světlý spodně kvašený speciál je pivo vařené na měsíc duben, abyste měli čím odměnit koledníky za vyšupání. V Hody hody doprovody se krásně doplňuje kořenitost a peprnost Žateckého poloraného červeňáku a jemnost se sladší ovocitostí chmele Harmonie. Příjemně hořký, úžasně pitelný světlý speciál.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
K příležitosti mnichovských pivních slavností jsme uvařili pivo ve stylu německého Festbier, který se popíjí na slavném festivalu Oktoberfest. Vybrali jsme německých chmel Hallertauer Mittelfrüh, který přináší příjemnou herbální vůni a německé slady pak přidávají příjemný obilný a jemný základ. FESTBIER
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
Novým přírůstkem do rodiny je naše geniální Desítka. Svou podmanivou hořkostí už si získala nejednoho milovníka. Její plná chuť je natolik překvapivá, že se ani nechce věřit, že jde o pivo s nižším obsahem alkoholu. Je to ochotná průvodkyně dnem i nocí pro ty, kteří chtějí mít svého Genia stále pod kontrolou.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Ležák, který v sobě spojuje typickou plnost těla podpořenou jak dekokčním rmutovým procesem, tak 12% podílem mnichovského sladu, vyznačujícího se tóny medu, s vyšší hořkostí a nezaměnitelnou vůní amerického chmele Simcoe, který se svým pryskyřičným aromatem skvěle hodí do zimního období. Dry-hopping byl vyroben ve 3 fázích a použili jsme chmel Simcoe v jeho 3 různých variantách – jak klasické chmelové pelety T-90, tak mraženou kryo verzi a extrahované esenciální oleje na konci chmelovaru.
ČESKÝ LEŽÁK – Spodně kvašené světlé pivo. Nový ležák z naší produkce, tentokrát jsme použili na dvojrmutovou dekokci ty nejznámější České chmely a pivo jsme vařili pouze ze sladů podporujících plnost piva, jiskrnou barvu a hustou pěnu
Nejen pro muzikální nadšence máme v nabídce tuto stylovku. Ostré, čisté, se zvýšeným účinkem citrusových riffů, které dodávají pivu šťávu a místo ve středu pozornosti.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.