Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Spodně kvašený červnový speciál z pivovaru Červený Vlk.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Výrazně hořký s plným tělem a příjemným nasycením. To je náš ležák, Krahulík 12.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
Toto polotmavé spodně kvašené pivo je letos ještě více sušenkové než loni, a to díky použití drcených sušenek Lotus. V chuti má pak Mikuláš plné sladové tělo.
Pro náš první skotský ALE jsme vybrali jeho Light verzi. Jedná se tedy o desítku s překvapivě hutným tělem díky použití anglických sladů. Zároveň vás překvapí výraznější hořkostí vytvořenou anglickým chmelem Challenger. Pivo jsme uvařili při příležitosti skotských her na Zichovci.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Boží Session IPA! je novinkou v naší vánoční sérii a navazuje na motiv pitelných, nachmelených piv, která nás v tomhle roce bavila pořád víc. Je lehká, suchá, hořká a (samozřejmě) plná amerického chmele. Lehká piva možná nejsou na Vánoce tradiční, ale myslíme si, že by se vám jedno mohlo hodit. Třeba na vytrávení po vydatném jídle.
Dos Equis Lager je osvěžující, zlatavý ležák vyrobený z praženého sladu, vybraného chmele a unikátního kmene kvasinkových bakterií. Toto pivo se vyrábí v Mexiku od roku 1897, přičemž dvě „X“ představují nadcházející 20. století.
Pivo Wet Hop vychází z naší Světlé 13-ky, kdy byl do piva přidán čerstvý hlávkový žatecký chmel. Chmel jsme použili jak při chmelovaru, tak při whirlpoolu i při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat. Jeden z prvních pivovarů, který s tímto druhem piv přišel na trh, byla Sierra Nevada.
Mixed fermentation Farmhouse ale dozrávaný s čerstvými višněmi v množství 470kg na 1000l piva. Dokvašováno rok v dřevěném sudu s kulturou brettanomyces, která pivu dodává výrazný charakter.
Dodavatel: Pivovar Clock
Tropical Fruit vás osvěží svými ovocnými přídavky v podobě guava, manga a maracuji. To vše krásně doplňuje svou kyselou chutí a chutná lahodně.
Silné, tmavě rubínově červené belgické pivo s charakterem a obsahuje hodně alkoholu. Pivo se vaří v srpnu a spočívá několik měsíců v tanku, aby dosáhlo optimální rovnováhy. Bohatou chuť tohoto vánočního piva definují tři druhy chmele a 6 různých druhů bylin a koření.
Pivo vařené ve spolupráci s pivovarem 90 BPM Brewing Co. z Dijonu a Wild Creatures Brewery. Blendovat wild ale s barelovaným saisonem byla výzva. Ale myslím, že ještě větší výzva byla pro grafika transformovat ledního medvěda v naše typické žudro... A výsledek je boží! Krásně suchá chuť s vysokou pitelností.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Belgický speciál se šťávou z vinné révy z odrůdy Modrý Portugal. Pivo se vyznačuje příjemnou intenzivní kyselostí šťávy z vinné révy. Vysoká koncentrace cukrů z hroznů vytváří v chuti suchý závěr známý z vína. Pivo je více nasycené, čiré a má světle červenou barvu. 5,8 % obj. alk. 9 IBU
Nealkoholické slabě prokvašené pivo s osvěžující chutí a bohatou pěnou.
Jeden rok v sudu po červeném víně, bio špalda v sypání, přídavek pampeliškových květů z louky u pivovaru. Hluboce prokvašené, navinulé, aroma květů a dlouhá nahořklá linka v závěru.
Dodavatel: Pivovar Clock
Parádní svěží a hořká IPA chmelená experimentální odrůdou chmele HBC 630, která vykazuje neotřelý charakter připomínající jahody a broskve. West Coast IPA má ztělesňovat balanc mezi chmelovým aroma, chutí a hořkostí a v Nanga Parbat ho rozhodně najdete.
Dodavatel: Pivovar Chroust