Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo Wet Hop vychází z naší Světlé 13-ky, kdy byl do piva přidán čerstvý hlávkový žatecký chmel. Chmel jsme použili jak při chmelovaru, tak při whirlpoolu i při studeném chmelení. Tuto várku je možné uvařit pouze jednou v roce, a to když probíhá sklizeň. Chmel utržený na chmelnici obsahuje 80% vody, sušený chmel 10%, proto se musí do 24 hodin zpracovat. Jeden z prvních pivovarů, který s tímto druhem piv přišel na trh, byla Sierra Nevada.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Milovníci chmelových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové a citrusové vůně, která opět přichází z amerických chmelů, na kterých se zde opravdu nešetří.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Elektra je ovocný kyseláč s vysokým podílem pšeničného sladu, kde se kyselost vytváří přírodní cestou za pomoci laktobacilů. Původně vznikla jako speciální várka pouze na Tap Takeover v pivnici Malt Worm v Brně. Ale co naděláš, když všem tak moc chutnala... Tento Sour Ale v moderním podání Gose je ochucený koriandrem, solí a hromadou višňového pyré. Chmelová hořkost je zde prakticky neznatelná, pivo má dobrou pitelnost s ovocnými tóny a jeho kyselost sráží lehká slaná linka. Na patnáctistupňové pivo se pije až nebezpečně dobře.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
Dos Equis Lager je osvěžující, zlatavý ležák vyrobený z praženého sladu, vybraného chmele a unikátního kmene kvasinkových bakterií. Toto pivo se vyrábí v Mexiku od roku 1897, přičemž dvě „X“ představují nadcházející 20. století.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.