Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
I my máme pochopitelně v pivovaru ženy a tímhle pivem s už dobře známým chmelovým blendem Pink Boots od Pink Boots Society a Yakima Chief Hops bychom jim rádi poděkovali!
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Abychom vás na Vánoce nezásobili pouze těmi nejsilnějšími pivy, vaříme pro vás i Vánočku, lehkou IPA, elegantně chmelenou primárně chmely Galaxy a Cashmere, které přináší příjemné tóny citrusů, peckovin a dalších druhů zralého ovoce. Vánočka je díky vyššímu prokvašení krásně lehoučká a tak vám skvěle poslouží jako osvěžení při smažení řízků nebo při rozpálených debatách nad štědrovečerním stolem.
Dřevo je Doppelbock dozrávaný s páleným americkým dubem. Dub předtím nebyl v kontaktu s žádným jiným alkoholem, přesto dodal pivu výrazné tóny bourbonu a vanilky. Dřevo je 19°, příjemně karamelový s jemným řízem a velmi plnou chutí, naprosto ideální k chladným zimním večerům.
K příležitosti nejslavnějšího pivního festivalu světa jsme uvařili pivo, které vzdává holt moderní tradici Oktoberfestu, pivnímu stylu Festbier, který vznikl v 70. letech 30. století a jedná se o světlý ležák německého stylu, bohatě sladový s příjemnou květinovou chmelovostí německých chmelů.
Nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu vařený tradičním postupem na tři rmuty pouze z českého sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se vyšší plností a jemnými chmelovými tóny, doplněné o ponechané kvasnice.
Pivo vařené podle staré holandské receptury z 18. století. Vyrobeno na počest princezny Anny Hannoverské, ale určené námořníkům. Tmavé pivo výrazně kořeněno-bylinné chuti.
Letní Ale uzpůsobený k četné konzumaci v teplých měsících. Zlatavě světlé, svěží pivo s příjemným citrusovým dojezdem, který obstarávají použité aromatické odrůdy chmele.
Naše jediná desítka jedinečné chuti nese jméno Jošt po Joštu Moravském. Po svém nositeli je náš Jošt velmi schopný se prosadit na trhu. Mnozí, kteří jej ochutnali, sázejí na to, že pijí jedenáctku.
Svrchně kvašené pivo stylu American pale ale. V chuti sladové, ovocné, citrusové, lehce bylinné. Střední říz, střední plnost těla. Hořkost je střední, doznívání delší, sladové, s ovocnými tóny tropického ovoce, limetky, ananasu a manga. Pro chmelení byly použity tři druhy chmele.
Použité odrůdy chmelu: Most (CZ), Taiheke (NZ), Moutere (NZ), Nelson Sauvin (NZ) a Summit (USA). Věříme, že v tomto pivu se nám podařilo z chmelu dostat maximum aroma. Příjemné a silné chmelové aroma, výrazná hořkost, zároveň však prudká pitelnost.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Přiznáváme se, máme rádi belgická piva. Šestý letošní odstín IPA čerpá inspiraci z belgických pivovarů, které dokázaly zázraky se studeným chmelením silných piv, kde se kvasinkové estery mísí s tropickými chmelovými vůněmi. Toto suché a hořké světlé pivo voní po čerstvých broskvích, hruškách a pomerančích, zatímco nesladovaný ječmen mu dodává jemnou hladkost a pitelnost.
Ručně vyráběné v malém pivovaru All Saints Brewery zasazeném do časové osy ve Stamfordu pomocí starého ručně ovládaného varného zařízení. Z nejlepšího ekologicky pěstovaného ječmene a pšenice se vyrábí komplexní pivo, které se po primárním a sekundárním kvašení s různými kvasinkami a prodlouženým zráním dostává do malého nezávislého britského pivovaru Samuela Smitha v Tadcasteru. Tam se mísí s čistými ovocnými šťávami z třešní, jahod, malin nebo meruněk a více organickým pivem, aby se vytvořila ovocná piva značné síly a chuti. Hladký výrazný charakter vyzrálého piva slouží jako dokonalý kontrapunkt k čistému organickému ovocnému džusu.