Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
V rámci spolupráce s libereckou pražírnou kávy Nordbeans jsme uvařili speciální kolaborační várku piva, které jsme nazvali Zářivka. Jedná se o borůvkového kyseláče, do kterého jsme nainfuzovali cold-brew ze středoamerického druhu kávy El Salvador. Káva se fermentovala po dobu 120 hodin, což jí dává příjemnou svěží chuť plnou ovoce. S výsledkem jsme velice spokojeni a určitě tuto novinku doporučujeme vyzkoušet, dohromady to funguje prostě skvěle.
Krušnohor Jedenáctka ihned zaujme svou světle zlatavou barvou a příjemným chmelovým aroma žateckého chmele. Po napití pak objevíte její lehčí až středně plné tělo a mírně vyšší hořkost, které ji spolu s výrazným řízem činí nebezpečně dobře pitelnou.
Vykašlete se na Suchej únor! Nepít pivo v době uzávěry je cynismus, neúcta a pozérství! Je to jako by vám babička usmažila k narozkám mísu vdolečků a vy jí suše oznámili, že takhle né, poněvadž je teď v módě bezlepková low-carb dieta.
Na únor jsme vám už tradičně navařili maškarní New England IPA, ale masopust je zakázanej.
Všechno je zakázaný! To si napište na svý dveře od baráku. Zevnitř! Pitím piva proti sucháčům, kombuchářům a jiným předsevzetím.
Pivo výčepní světlé je nefiltrované, spodně kvašené a nepasterizované. Únětická 10° navazuje na tradici poctivé české desítky, v minulosti velmi oblíbené. Je silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem.
Dodavatelem základní suroviny – sladu špičkové kvality je česká sladovna humnového typu vyrábějící tzv. lopatový slad, vyznačující se velkým podílem ruční práce. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství. Je vhodná k celovečernímu posezení.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Žitný ležák jako vakcína proti blbosti. Při správném dávkování nedochází u skupiny 18+ k žádným vedlejším účinkům! Chmelený českou odrůdou Kazbek vyznačující se drsnější kořenitou chutí a vůní.
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
Toto harmonicky vyvážené ovesné pivo balancuje na hraně mezi tradičním českým ležákem a speciálním pivem. Příjemně hutná chuť nefiltrovaného ležáku založeného na plzeňském sladu a čtyřech českých chmelech vás provede světem nočních dobrodružství. Nezbývá, než se nechat unášet bohatou chutí piva, jehož speciální nádech dodává mnichovský slad a oves. Ponořte se do tajů noci a probuďte v sobě Genia.
Chmel STRATA je úplnou novinkou mezi americkými chmely. Nám se dostalo pár kilo a rozhodli jsme se tento chmel nechat projevit v pivním stylu NEIPA: letní verzi Session NEIPA o síle 12%EPM a alkoholu 4,7%. STRATA dodává pivu tropické a výrazné ovocné aroma, které je doprovázeno džusovým charakterem stylu NEIPA.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
I piva mají svoji historii. Vosavar byl dlouho vařen výhradně pro legendární brněnský soundsystém Vosa, proto si na etiketě můžete všimnout nápisu „First freetekno beer“. Nyní jej najdete v naší stále nabídce. Příjemně hořká, příjemně pitelná jedenáctka.
Nový přírůstek do řady našich ovocných kyseláčů udeří intenzivní dávkou černého rybízu a vyšší kyselostí. Bude vám skvělým společníkem pro slunečné letní dny.